Γεροβασίλη: «H αστυνομία δεν είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση του Λιμενικού στα Εξάρχεια»

Γεροβασίλη: «H αστυνομία δεν είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση του Λιμενικού στα Εξάρχεια» Facebook Twitter
2

Η Ελληνική Αστυνομία δεν είχε ενημερωθεί για τη χθεσινή επιχείρηση του Λιμενικού στα Εξάρχεια, τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 και ανάφερόμενη στη χθεσινή επίθεση που δέχθηκαν οι λιμενικοί  παραδέχθηκε πως «στην περιοχή των Εξαρχείων υπάρχουν προβλήματα» αλλά τόνισε πως «τα προβλήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας δεν λύνονται πατώντας ένα μαγικό κουμπί» και δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται κάθε φορά που κάποιοι αποφασίζουν να παίξουν στο πεδίο της ασφάλειας.

«Τα τελευταία χρόνια, ο κ. Τόσκας είχε κάνει σοβαρές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, με εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών» είπε, προσθέτοντας ότι «η ΕΛΑΣ δεν έπαψε ούτε μια μέρα να ασχολείται με την περιοχή των Εξαρχείων, όχι όμως για λόγους εντυπωσιασμού, όπως με μια επιχείρηση-σκούπα, που δεν φέρνει επί της ουσίας κανένα αποτέλεσμα».

Παρατήρησε ακόμη πως «όποιος πιστεύει ότι το ζήτημα της ασφάλειας λύνεται μόνο με την καταστολή είτε έχει άγνοια είτε σκοπίμως το κάνει», υπογραμμίζοντας ότι «στα ζητήματα της μεγάλης εγκληματικότητας η ΕΛΑΣ έχει καταφέρει μεγάλα χτυπήματα».

Δήλωσε επίσης πως «το "αναρχικός" είναι μια ιδεολογική ταυτότητα με την οποία εγώ δεν συμφωνώ αλλά τη σέβομαι».

«Υπάρχουν όμως άνθρωποι που δηλώνουν αναρχικοί αλλά διαπλέκονται με το κοινό έγκλημα και δραστηριοποιούνται και στα γήπεδα. Έχουν σημεία επαφής όλες αυτές οι δράσεις. Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου και της ΑΣΟΕΕ δεν έχει καλέσει ποτέ την αστυνομία για επέμβαση. Το έχει κάνει το ΑΠΘ και τα αποτελέσματα ήταν καλά» είπε.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης σχολίασε πως «όταν χάνει το αφήγημά της στα θέματα της οικονομίας, τότε πάνε στο δόγμα "νόμος και τάξης" προτείνοντας αστυνομοκρατία».

«Η κοινωνία πρέπει να αναρωτηθεί πώς και πότε οργανώθηκε αυτή η κατάσταση στα Εξάρχεια, από αυτούς που σήμερα λένε ότι θα έρθουν για να τα λύσουν όλα αμέσως. Ο Ρουβίκωνας, η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το να τσουβαλιάζονται όλα μαζί δεν βοηθά» συνέχισε.

Όπως είπε «το ζήτημα του Ρουβίκωνα είναι ένα ζήτημα ακτιβισμού, συνήθως στα όρια της πλημμεληματικής δράσης, έχουν γίνει δικογραφίες και παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη ανάλογα με τις πράξεις που έχουν κάνει».

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Και μιας και άπαντες κόπτονται για την ισότητα δύναται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Αστυνομικών κλπ να μας δώσουν στατιστικά και να μας πουν σε τι ποσοστά λαμβάνουν μέρος σε τέτοιες ενέργειες άνδρες και σε τι γυναίκες;Εγώ είμαι κατά του φεμινισμού αλλά έχω την ειλικρινή απορία αν πχ τα ποσοστά είναι 98-2 (γιατί εικάζω αυθαίρετα ότι κάπου εκεί θα είναι) θα υπάρχει και εκεί αίτημα για ισότητα και ποσοστώσεις από τους μαχητικούς φεμινιστές; Ή η ισότητα και οι ποσοστώσεις αφορούν μόνο τις θέσεις διευθυντικών στελεχών σε πολυεθνικές και τους σκηνοθέτες που προτείνονται για όσκαρ;
Στα Εξάρχεια υπάρχει χρόνια ευθύνη τόσο -πρωτίστως- της επίσημης πολιτείας όσο και -δευτερευόντως- όλων των "συλλογικοτήτων", "ομάδων" και λοιπών γκρουπούσκουλων.Η επίσημη πολιτεία φταίει διότι δεν εφάρμοσε ποτέ τον νόμο φοβούμενη το πολιτικό κόστος.Τα τελευταία χρόνια -και όταν η πλάστιγγα έγειρε στα πάντα αριστερά στη χώρα μας- το επίσημο κράτος αναδιπλώθηκε και έφυγε από τα Εξάρχεια. Κάτι κλούβες μόνο φυλάνε τα σύνορα. Θυμάται κανείς την Εθνική Τράπεζα στη Σπυρίδωνος Τρικούπη πάνω στην πλατεία; Είχε μεταφερθεί μετά στην Μεταξά. Δεν το είχαν ούτε οι υπάλληλοι τάμα να γίνουν παρανάλωμα ούτε η εταιρεία να πληρώνει νέο ΑΤΜ κάθε βδομάδα.Η ΔΟΥ στην Κωλέττη έχει πυρποληθεί στο παρελθόν, καταστήματα -όπως ένα με ρούχα στη Θεμιστοκλέους- έχουν καεί μέχρις θεμελίων, καταστήματα έχουν κλείσει ή έχουν φύγει (DaDa, Mo Better, Floral). Το μπάχαλο πλέον δεν είναι κάθε 17Ν. Αλλά κάθε σουκού.[Discalimer: επειδή υπάρχουν και τινές σχολαστικοί ΔΕΝ λέω ότι όλα τα ανωτέρω έλαβαν χώρα τα τελευταία 5 χρόνια και δεν αναφέρομαι καν σε κόμματα]Αυτά γιατί; Γιατί υπάρχει λαϊκό αίτημα "έξω οι μπάτσοι από τα Εξάρχεια". Ό,τι έγινε στη Marfin (που δεν αφήναν ασθενοφόρα και πυροσβεστικά να περάσουν) γίνεται σε κάθε μπάχαλο. Όταν φεύγει η επίσημη, η κρατική, εξουσία έρχεται η παρακρατική. Δεν μπορεί να θέλουμε και να φύγουν οι μπάτσοι και όλα να είναι μέλι-γάλα.Να ξέρουν όλοι οι αμέριμνοι και αγνοί αριστεροί που υποστηρίζουν το "έξω οι μπάτσοι από τα Εξάρχεια" ότι έχουν ευθύνες. Τόσες όσες και οι "νοικοκυραίοι" (ξέρω ότι είναι πιασάρικη η λέξη) που φωνάζουν την ΧΑ επειδή ο αλλοδαπός γείτονας είναι ενοχλητικός.Αυτοί φταίνε για την άνοδο του τέρατος.