Απάντηση στις επικρίσεις των τελευταίων ημερών για την υποψηφιότητα του με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να δώσει ο Πέτρος Κόκκαλης, που τονίζει ότι «δεν επιλέγουμε ούτε τους γονείς μας, ούτε τους προγόνους μας, ούτε την τάξη μας», προσθέτοντας πως κάποιος που ασχολείται με επιχειρήσεις «μπορεί να είναι αριστερός».

 

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως ο ίδιος δεν διαθέτει «καμία offshore ούτε στον Παναμά, ούτε πουθενά».

 

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Κόκκαλης εξέφρασε την υπερηφάνειά του για την οικογένειά του: «τον παππού, τον πατέρα και τη μητέρα μου», προσθέτοντας ότι «η λάσπη που εκτοξεύεται δεν συνάδει με ένα κόμμα του μεγέθους της ιστορίας της ΝΔ, ούτε με τη λογική μιας σύγχρονης δυτικής κοινωνίας, όπου κάθε άνθρωπος κρίνεται ως προσωπικότητα και όπου το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει, πολλώ δε μάλλον όταν όλα αυτά έχουν κριθεί από τη Δικαιοσύνη».

 

Μόλις έγινε γνωστή η υποψηφιότητα Κόκκαλη, η ΝΔ έσπευσε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για απροκάλυπτη σχέση με τη διαπλοκή, για να εισπράξει την απάντηση της Κουμουνδούρου πως η Πειραιώς λειτουργεί ως φερέφωνο του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. 

 

Ερωτηθείς για τον κ. Μαρινάκη, ο κ. Κόκκαλης αναγνώρισε ότι το τεκμήριο αθωότητας «φυσικά και πρέπει να ισχύει και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη που δεν μπορεί να κατηγορείται ως χονδρέμπορος ναρκωτικών, είναι εξίσου απαράδεκτο εφόσον δεν έχει βγει καμιά απόφαση περί αυτού».

 

«Υπάρχει μια ακραία πολιτικοποίηση. Εγώ δεν μπορώ να ασκώ πολιτική σύμφωνα με το πως ξυπνάει ο Βαγγέλης Μαρινάκης και με ποιόν θέλει να τσακωθεί» τόνισε, επισημαίνοντας πως η περιστασιακή συνεργασία του με τον εν λόφω εφοπλιστή δεν υπήρξε ποτέ καλή.

 

Για την αποχώρησή του από τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη «Πειραιάς-Νικητής», είπε ότι αρνήθηκε να προβεί σε «δήλωση μετανοίας, δηλαδή δήλωση φρονημάτων» που του ζητήθηκε. 


Κλείνοντας, χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα - «φαινόμενο», που εντάσσεται στη «μακρά εκσυγχρονιστική πορεία της ελληνικής Αριστεράς. Κλήθηκε να κυβερνήσει μια χώρα που το προηγούμενο πολιτικό προσωπικό την είχε οδηγήσει σε οικτρή κατάσταση, την κράτησε "όρθια"».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr