ΝΔ: Νόμιμα τα δάνεια - Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει την τελευταία του παράσταση

ΝΔ: Νόμιμα τα δάνεια - Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει την τελευταία του παράσταση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην αντεπίθεση περνά η Νέα Δημοκρατία, μετά την παραγγελία ποινικών διώξεων σε δεκάδες τραπεζικά στελέχη και υπεύθυνους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από την οικονομική εισαγγελία, για τη δανειοδότηση των δύο κομμάτων την περίοδο 2005 - 2011. 

«Τώρα που η υπόθεση Νοvartis αποδείχτηκε η μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους και όλα τα δήθεν σκάνδαλα του παρελθόντος κατέρρευσαν, η κυβέρνηση στήνει την τελευταία της παράσταση για τα δάνεια των κομμάτων που αποδείχθηκαν νόμιμα ακόμη και από την εξεταστική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η Πειραιώς, απαντώντας και στη σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

«Μετά το θαλασσοδάνειο του συνεργάτη του κ. Στουρνάρα, στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατηγορούνται μαζί με τραπεζικούς για θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων. Δεν τους προλαβαίνουμε με τα δανεικά και αγύριστα», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της, η Πειραιώς απαντά ότι «οι πολίτες έχουν πια καταλάβει από τις πράξεις τους ότι το ανήθικο πλεονέκτημά τους είναι το μόνο που τους έχει απομείνει. Από την κλοπή της Λοΐζου στη διαπλοκή του Κόκκαλη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει πια κανέναν. Η ώρα της κάλπης έφτασε και το μήνυμα που θα λάβει η χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης θα είναι εκκωφαντικό».

Εγγυήσεις οι μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις

Η οικονομική εισαγγελέας Μαριάννα Ψαρουδάκη ζητά τη δίωξη 115 τραπεζικών στελεχών και εκπροσώπων των δύο κομμάτων, που ήταν υπεύθυνοι για τα οικονομικά των παρατάξεων και υπέγραφαν τις σχετικές συμβάσεις. Το ύψος των δανείων που απασχόλησαν τους οικονομικούς εισαγγελείς, ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τους τόκους.

Η υπόθεση αφορά σε δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία είχαν δοθεί από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με την εγγύηση των μελλοντικών κρατικών επιχορηγήσεων.

Η οικονομική εισαγγελία ζητά επίσης την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για τα δάνεια του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή τα κόμματα αυτά είτε εξόφλησαν πλήρως τις οφειλές τους, είτε τις ρύθμισαν και εξυπηρετούνται. Όσα δάνεια των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ρυθμίστηκαν ή αποπληρώθηκαν, επίσης τέθηκαν στο αρχείο.

Η δίωξη αφορά σε τραπεζικά στελέχη, που ενέκριναν τις δανειοδοτήσεις για την περίοδο από το 2005 ως και το 2011, και τώρα αντιμετωπίζουν κατηγορία για απιστία σε βάρος των τραπεζών, σε βαθμό κακουργήματος, ως οι φυσικοί αυτουργοί.

Παράλληλα, εννέα υπεύθυνοι κομματικών ταμείων βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για την ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης προέκυψε ότι είτε γίνονταν συνεχείς ανανεώσεις με παράταση του χρόνου αποπληρωμής, είτε ζητούσαν επιπλέον δανεισμό με την επίδικη σύμβαση.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ