Πάτρα: Ο δήμαρχος κρέμασε πανό που χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο τον Αμερικανό πρέσβη

Πάτρα: Ο δήμαρχος κρέμασε πανό που χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο τον Αμερικανό πρέσβη Facebook Twitter
6

Έντονες αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει το πανό που κρεμάστηκε στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης της Πάτρας όπου μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει ως «ανεπιθύμητο» στην πόλη τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ. 

Όλα ξεκίνησαν όταν η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας ανάρτησε στην πλατεία Γεωργίου πανό με σύνθημα «Ανεπιθύμητος ο πρέσβης του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού στην πόλη μας», καταγγέλλοντας την συμμετοχή του Τζέφρι Πάιατ στον ποδηλατικό δρόμο θυσίας.

Να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια, ο Δήμος Πατρέων δεν συμμετείχε στη διοργάνωση του Γύρου Θυσίας, διαφωνώντας με τη συμμετοχή του Αμερικανού Πρέσβη στον αγώνα.

Τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης, μεταξύ αυτών και ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας, προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας σε διαμαρτυρία για την παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Πάτρα, την ώρα που στην πλατεία Γεωργίου ποδηλάτες περίμεναν να ξεκινήσει ο Γύρος Θυσίας, ανάμεσα τους και ο Τζεφρι Πάιατ.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας κρέμασαν στην πρόσοψη του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης το πανό ενώ πέταξαν επίσης από το μπαλκόνι του κτιρίου φέιγ βολάν με αντιαμερικανικά συνθήματα.

Πάτρα: Ο δήμαρχος κρέμασε πανό που χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο τον Αμερικανό πρέσβη Facebook Twitter

Η απάντηση του Δήμου Πατρέων για το «ανεπιθύμητος»

Σε ανακοίνωσή του για το γεγονός ότι ο Δήμος Πατρέων φέτος δεν συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στον ποδηλατικό γύρο θυσίας λόγω της συμμετοχής σε αυτόν του Αμερικανού Πρέσβη, επισημαίνει:

«Με αφορμή το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή δεν συμμετείχε φέτος ως συνδιοργανωτής στον ποδηλατικό δρόμο θυσίας εξαπολύθηκε για μια ακόμη φορά, συντονισμένη επίθεση από τους υποψήφιους δημάρχους της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, με παρόμοιου περιεχομένου ανακοινώσεις κατά της Δημοτικής Αρχής.Δεν θα σχολιάσουμε ούτε τις αθλιότητες , ούτε τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησαν. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε τον προκλητικό τρόπο που περιφρονούν τα φιλειρηνικά αισθήματα του πατραϊκού λαού. Τους αγώνες του ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τις κινητοποιήσεις του για τα πυρηνικά στον Άραξο και τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις του ενάντια στην επέμβαση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία που αυτές τις μέρες συμπληρώνουν 20 χρόνια.

Όσοι έσπευσαν να καλωσορίσουν τον κύριο Πάϊατ όπως ο υποψήφιος Δήμαρχος της ΝΔ, κύριος Παπαδημάτος, αλλά και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, όπως ο κ. Αλεξόπουλος του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ρώρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο ακροδεξιός κ. Νικολόπουλος, που εκφράζουν την οργή τους για την εικόνα της πόλης και τον τουρισμό της, κάνουν πως δεν βλέπουν ότι οι "φίλοι τους οι Αμερικάνοι" έχουν ήδη στείλει, με τις επεμβάσεις και τους πολέμους χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες να επισκεφτούν την Πάτρα και το λιμάνι της. Ευτυχώς ο πατραϊκός λαός και η Δημοτική Αρχή έχουν επανειλημμένα και με κάθε ευκαιρία εκφράσει την έμπρακτη την αλληλεγγύη τους.

Η Δημοτική Αρχή, με συνέπεια λόγων και έργων, υλοποιώντας τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και εκφράζοντας τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού της Πάτρας, έγκαιρα ενημέρωσε τον Ποδηλατικό Όμιλο Πάτρας (Π.Ο.Π.) ότι δε θα συμμετείχε με οποιοδήποτε τρόπο στην διοργάνωση λόγω της συμμετοχής του Αμερικανού πρέσβη. Δεν πρόκειται για έναν οποιοδήποτε εκπρόσωπο χώρας, αλλά για έναν πρεσβευτή, που μπαινοβγαίνει καθημερινά σε υπουργεία και στρατόπεδα, κάνει συναντήσεις με πρόθυμους περιφερειάρχες και δημάρχους για να προωθήσει τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών στη χώρα μας.

Ο αθλητισμός ενώνει τους λαούς αναπτύσσει τη φιλιά και τη συνεργασία τους, είναι ένα με το πανανθρώπινο ιδανικό της ειρήνης. Ο εκπρόσωπος του ιμπεριαλισμού στη χώρα μας δεν πρόκειται να ξεπλυθεί από τα εγκλήματα κατά των λαών με τη συμμετοχή του σε μια αθλητική διοργάνωση».

Πάτρα: Ο δήμαρχος κρέμασε πανό που χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο τον Αμερικανό πρέσβη Facebook Twitter

Πώς αντέδρασε ο Τζέφρι Πάιατ μετά το πανό

Σε σημερινή του ανακοίνωση ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Γρηγόρης Αλεξόπουλος καταδίκασε τα «πανό της ντροπής» που κρέμασε η δημοτική αρχής της Πάτρας σε κτίρια της πόλης για τον Αμερικανό πρέσβη.

Την δήλωσε του Γ. Αλεξόπουλου αναδημοσίευσε στο Twitter ο Τζέφρι Πάιατ, ευχαριστώντας τον.

Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Αλεξόπουλου:

«Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να αναρτώνται στα δημοτικά κτίρια πανό που να διαλαλούν ποιοι είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του ΚΚΕ. Το επόμενο στάδιο ποιο θα είναι άραγε; Η λίστα προγραφών; Η διεύρυνση της λίστας ανεπιθύμητων με όσους το ΚΚΕ θεωρεί ενοχλητικούς;

Ήδη τα «τρολ» του ΚΚΕ στο διαδίκτυο έχουν πιάσει δουλειά χαρακτηρίζοντας υποψήφιους Δημάρχους και Παρατάξεις ως «όργανα του κεφαλαίου» και άλλα σχετικά. Δεν απέχουμε πολύ από το να υποστηρίξουν στα σοβαρά, ότι όλους όσους διαφωνούμε με την πολιτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής "μας έστειλε η ΣΙΑ και το ΝΑΤΟ να υπονομεύσουμε την κομμουνιστική επανάσταση του κ. Πελετίδη".

Η Πάτρα, η πόλη με την βαθιά δημοκρατική παράδοση, οφείλει να μην φοβάται και να μην διώχνει κανέναν που θέλει να την επισκεφθεί, ακόμα κι αν διαφωνεί με τις πολιτικές του απόψεις. Στον θεμελιώδη δημοκρατικό κανόνα της εντός του πλαισίου του νόμου ελεύθερης έκφρασης δεν χωρούν εξαιρέσεις. Κι αν αρχίσουν οι εξαιρέσεις, τότε ανοίγει μια επικίνδυνη πόρτα για την ίδια τη δημοκρατία.

Τι άραγε διασφαλίζει ότι αυτοί που σήμερα θεωρούν ανεπιθύμητο τον Αμερικάνο πρέσβη, αύριο δεν θα θεωρούν ανεπιθύμητο τον πολιτικό τους αντίπαλο; Και ποια είναι τα κριτήρια που καθορίζουν ποιοι είναι επιθυμητοί και ποιοι ανεπιθύμητοι, πέραν των κριτηρίων που οι νόμοι επιβάλλουν; Οι απόψεις του ΚΚΕ και της Δημοτικής Αρχής;

Έλεος πια.

Η Δημοκρατία απαιτεί ανοχή στη διαφορετική άποψη και όχι αποκλεισμούς.

Η Πάτρα έχει ανάγκη από μια πολιτική εξωστρέφειας που θα φέρνει και δεν θα διώχνει κόσμο.

Η Πάτρα έχει ανάγκη από μια πολιτική διαμετρικά αντίθετη με την πολιτική απομόνωσης που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή.

Κλείνοντας, να θυμίσουμε τα όσα είχε πει ως δήμαρχος Πατρέων ο κ. Πελετίδης στις 13 Οκτωβρίου 2017 απευθυνόμενος στα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων: "Πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τους αγώνες, θα γνωρίσετε μια πόλη φιλόξενη, ικανή να αναλάβει και να φέρει εις πέρας, τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις...". Αυτό εννοούσε ο δήμαρχος Πατρέων "φιλόξενη;". Κύριοι της δημοτικής αρχής σταματήστε να κάνετε άλλη ζημιά στην πόλη».

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Έπος μικρότητας και μισαλλοδοξίας ,μπουχτισαμε πια ! Αριστερα ζόμπι σε καθε παραλλαγή επιβάλλουν τις παρωχημένες ονειρώξεις τους στην ζωή της χώρας αδιαφορώντας για όλους τους υπόλοιπους. Ας κλειστούν στην ντουλάπα με τους σκελετούς της ιστορίας μπας και γίνουμε κανονική χωρα κάποτε.
Φλασμπάκ. Σα να ακούω την ντουντούκα απ' το αυτοκίνητο live, πιτσιρικάς, έξω απ' το πάρκο, με την ίδια ξύλινη φωνή, την ίδια ξύλινη γλώσσα:"Έξω οι βάσεις του θανάτου, έξω οι βάσεις του θανάτου. Όλοι το απόγευμα στην πλατεία για την ομιλία του γενικού γραμμματέα της κεντρικής επιτροπής της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ, κόντρα στα αντιλαϊκά συμφέροντα και τον ιμπεριαλισμό. ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι, φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι... Δώμου το φραπέ ρε μαλάκα..."Όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι όλα τα ίδια μένουν...https://www.youtube.com/watch?v=7tWZhkQ3G_wΥΓ: "επιτροπή ειρήνης". Συγκινούμαι...
Άλλος ένας τσάμπα μάγκας... με πανό και κατά του ιμπεριαλισμού κι άλλες αηδίες. Βέβαια όταν το παπαδαριό κλάφτηκε τις προάλλες για τους Rotting Christ ο κος δήμαρχος σούζα μπροστά τους... Επιλεκτικός επαναστάτης.