Οι πρώτες δηλώσεις Τσίπρα για την παραίτηση Λοΐζου: Θα αποφασίσω

Οι πρώτες δηλώσεις Τσίπρα για την παραίτηση Λοΐζου: Θα αποφασίσω Facebook Twitter
2

Την πρώτη του δήλωση για την παραίτηση της Μυρσίνης Λοΐζου, έκανε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Ερωτηθείς σχετικά, αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω ενημερωθεί ακόμη. Θα ενημερωθώ και μετά θα αποφασίσω».

Νωρίτερα, η κόρη του γνωστού μουσικοσυνθέτη έδωσε στη δημοσιότητα μια επιστολή, με την οποία έθετε στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή της από το ευρωψηφοδέλτιο, μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για την είσπραξη της σύνταξης της νεκρής μητέρας της.


«Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή», γράφει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησής της. 

«Η στόχευση μου ήταν να συνεισφέρω στον αγώνα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς, καθώς και στην ανάδειξη του κομβικού ρόλου του πολιτισμού σε αυτή τη μάχη, δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο».

Τα ρεπορτάζ για τη σύνταξη και άλλα φορολογικά χρέη

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων «Φιλελεύθερος» και «Πρώτο Θέμα» υπάρχει σχετική καταδικαστική απόφαση για την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,

Το «Πρώτο Θέμα» επικαλείται απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου 2017. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μέχρι σήμερα, η κυρία Λοΐζου δεν έχει επιστρέψει τα χρήματα και χρωστά, μαζί με τις προσαυξήσεις, περίπου 94.000 ευρώ.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» υποστηρίζει ότι στις 25 Ιανουαρίου 2019 το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει δίκη της Μυρσίνης Λοΐζου για άλλα φορολογικά χρέη, επειδή δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη, και η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 14 Μαΐου, δώδεκα ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Η στόχευση μου ήταν να συνεισφέρω στον αγώνα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς"Μάλιστα....κλέβεις το κράτος ,προσβάλλεις νεκρους, και στο τέλος πετάς ενα τσιτάτο για τον κίνδυνο της ακροδεξιάς και όλα δικαιολογούνται! Τι κατάντια , πόση χοντροπετσια συγκεντρωμένη σε ανθρώπους που μέχρι πρότινος ηταν οι υποτιθέμενοι προασπιστες του κοινωνικού ήθους,,,,wtf ! Απόλυτη ξεφτίλα που δεν έχει προηγούμενο.