Παραιτήθηκε η Μυρσίνη Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκε η Μυρσίνη Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
19

Παραιτήθηκε η Μυρσίνη Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η κόρη του γνωστού μουσικοσυνθέτη απέσυρε την υποψηφιότητά της μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για την είσπραξη της σύνταξης της νεκρής μητέρας της.

«Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή», γράφει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησής της.  

«Η στόχευση μου ήταν να συνεισφέρω στον αγώνα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς, καθώς και στην ανάδειξη του κομβικού ρόλου του πολιτισμού σε αυτή τη μάχη, δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο.

Πριν λίγο, ο ΣΚΑΪ είχε μεταδώσει πως η κα Λοΐζου είχε μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο των δημοσιευμάτων που θέλουν την κόρη του γνωστού μουσικοσυνθέτη να εισέπραττε επί 69 μήνες τη σύνταξη της νεκρής της μητέρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εξετάστηκαν οι νομικές πτυχές της υπόθεσής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προέκυπτε κώλυμα για την υποψηφιότητά της με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες ευρωεκλογές.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης

«Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κάποια Μέσα Ενημέρωσης εμπλέκουν δύο ξεχωριστές υποθέσεις που με αφορούν. Η μία περίπτωση σχετίζεται με την τιμητική σύνταξη που λάμβανε η μητέρα μου, βραβευμένη και πολυγραφότατη συγγραφέας, Μάρω Λοΐζου από τον Υπουργείο Πολιτισμού. Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή. Ωστόσο, το λάθος αυτό δεν είναι δικό μου, αφού, μετά το θάνατο της μητέρας μου, αμέσως τον δήλωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

»Ο λόγος που η σύνταξη συνέχισε να καταβάλλεται σχετίζεται με γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι το οποίο εξ όσων γνωρίζω συμβαίνει συχνά και ταλαιπωρεί αρκετούς πολίτες. Μάλιστα, αναγνώρισα το χρέος μου γι αυτή την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου και το αποπληρώνω.

»Η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα χρέος προς την εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ύψους περίπου 180.000 ευρώ. Το χρέος αυτό προέκυψε από την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσα με τον πρώην σύζυγο μου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να το αναλάβει εξ ολοκλήρου, αφού εκείνος ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των οικονομικών ζητημάτων.

»Και οι δύο υποθέσεις θα ήταν σκανδαλώδεις, εφόσον είχα προσπαθήσει να αποκρύψω ή να αποφύγω κάποια υποχρέωση μου. Αντιθέτως, έχω υπάρξει συνεπής σε κάθε διαδικασία και βρίσκομαι πάντα στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας. Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος που αποφάσισα να συνταχθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν για να ενώσω τις δυνάμεις μου ώστε να αντιμετωπίσουμε επείγοντα και σπουδαία ζητήματα που μας αφορούν όλους, και όχι μικροπολιτικά κουτσομπολιά σχετικά με την οικογένεια μου.

»Επειδή ακριβώς η στόχευση μου ήταν να συνεισφέρω στον αγώνα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς, καθώς και στην ανάδειξη του κομβικού ρόλου του πολιτισμού σε αυτή τη μάχη, δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο.

»Αυτό που συμβαίνει, με ευθύνη της αντιπολίτευσης, είναι η αλλαγή της ατζέντας από το πολιτικό στο προσωπικό. Προσπαθούν να καλύψουν με αυτό τον κανιβαλισμό την έλλειψη λύσεων για την καθημερινότητα των πολιτών, την έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στην ακροδεξιά την οποία μάλιστα με αυτούς τους χειρισμούς τροφοδοτούν. Αυτόν τον τακτικισμό, εγώ δε θα τον εξυπηρετήσω.

»Η ανθρωποφαγία της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζεται με συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες δε θα περάσει. Όπως και ο φασισμός δε θα περάσει. Οι πολίτες δε θα επιτρέψουν να περάσει.

»Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύτηκαν και δεσμεύομαι ότι, θα συνεχίσω να στέκομαι με όλες τις δυνάμεις μου στον αγώνα για μια πιο δίκαιη και ανεκτική κοινωνία για όλους και όλες, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε πεδίο, είτε είναι η πολιτική, είτε είναι ο δρόμος», καταλήγει η Μυρσίνη Λοΐζου.

Τα ρεπορτάζ για τη σύνταξη και άλλα φορολογικά χρέη

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων «Φιλελεύθερος» και «Πρώτο Θέμα» υπάρχει σχετική καταδικαστική απόφαση για την πρώην υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το «Πρώτο Θέμα» επικαλείται απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου 2017. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μέχρι σήμερα, η κυρία Λοΐζου δεν έχει επιστρέψει τα χρήματα και χρωστά, μαζί με τις προσαυξήσεις, περίπου 94.000 ευρώ.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» υποστηρίζει ότι στις 25 Ιανουαρίου 2019 το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει δίκη της Μυρσίνης Λοΐζου για άλλα φορολογικά χρέη, επειδή δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη, και η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 14 Μαΐου, δώδεκα ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Πολιτική
19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Η ακροδεξιά φταίει που το δικαστήριο δεν κατάλαβε το εξής απλό: ότι αυτή δήλωσε το θάνατο της μητέρας της, αλλά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες του δημοσίου την υποχρέωσαν όχι μόνο να εισπράττει αλλά και να ξοδεύει τη σύνταξη της μητέρας της.Ακροδεξιά, μπλαμπλα ακροδεξιά.Βετσερέμος. Ακροδεξιά.
Στην εν εξελίξει τώρα εκπομπή της γνωστής κ. Κατερίνας Ακριβοπούλου - που πληρώνουμε ΟΛΟΙ στην κρατική ΕΡΤ -, συνέκρινε και αυτή το "ηθικό παράπτωμα" της κ. Λοίζου με το "ηθικό παράπτωμα" του κ. Γεωργιάδη.Και εγκαλεί την Αντιπολίτευση ότι δεν καταφέρθηκε σύσσωμη κατά της ΝΔ, όπως έγινε με την κ. Λοίζου.Κάποιος πρέπει να πει ή διδάξει στην κ. Ακριβοπούλου, ότι υπάρχει ποιοτική και ποσοτική διαφορά ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις.Γιατί, μια δημοσιογράφος της κρατικής δημοσιογραφίας, ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΟΞΥΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΗΣ.Αυτά, εφόσον ζούμε σε δημοκρατική χώρα. Εκτός αν κάνουμε λάθος και δεν ισχύει αυτό.
Το ήθος της ΠΦΑ, για το οποίο σφαχτήκαν παλληκάρια κατά και μετά την προεκλογική περίοδο 2015 :- Γίνεται πρόταση για την Ευρωβουλή (!) σε μία κυρία μηδενικών προσόντων, αλλά της "επαναστατικής" ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑ.- Η πρόταση γίνεται αποδεκτή, αγκαλιές-φιλιά με τον ΠΘ ΤΣΊΠΡΑ..- Αποδεικνύεται ότι σε βάρος της κυρίας υπάρχει καταδικαστική απόφαση για την επί 6 χρόνια παράνομη είσπραξη της σύνταξης της πεθαμένης μητέρας της, που ΑΚΟΜΗ δεν έχει επιστρέψει.- Η κυρία ΔΕΝ ΑΠΟΠΕΜΠΤΕΤΑΙ, αλλά απλά υποβάλλει την παραίτησή της από την υποψηφιότητα. Παραπονείται δε, ότι "Αυτό που συμβαίνει, με ευθύνη της αντιπολίτευσης, είναι η αλλαγή της ατζέντας από το πολιτικό στο προσωπικό." Μα, μήπως ξέρει ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΗΚΕΙ Η κ. ΔΟΥΡΟΥ, που δήλωσε μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της για το Μάτι "Δεν θα κριθώ από παιδεραστές" ;Και εννοούσε βέβαια σύμπασα την ΝΔ, ένα μέλος της οποίας έχει πρωτόδικα καταδικαστεί. Αυτό είναι το περίφημο "ηθικό πλεονέκτημα" της ΠΦΑ. Ας φαντασθούμε να μην υπήρχε κιόλας...
Σαν να λέμε, αν δεν είχε δημοσιοποιηθεί το σκάνδαλο με την σύνταξη της νεκρής μητέρας της, με το κεφάλι ψηλά θα συνέχιζε εις την Ευρώπην η γόνος.Ή αλλιώς, για να αναχαιτίσετε την άνοδο της ακροδεξιάς, κλέψτε το δημόσιο ταμείο. Είναι κι αυτό ένα είδος "πολιτισμού".
Όχι εγώ την δικαιολογώ. Λέει πως είχε κατάθλιψη και γι αυτό. Και τα λεφτά τα είχε στην τράπεζα, δεν τα έφαγε. Ξέρεις τι είναι να έχεις μια διακοσάρα στην τράπεζα και να πέσεις σε κατάθλιψη; Κλαις όλη μέρα.
"η στόχευσή μου". Ο βερμπαλισμός της κόρης του Λοΐζου δεν παίζεται. "Σιγά μην απολογηθούμε για τις γλωσσικές μας εκφράσεις","σε κάθε επίπεδο και σε κάθε πεδίο", "Γλωσσικό ολίσθημα", "Ψευδαίσθηση προφορικότητας", κολοκύθια με ρίγανη. "Συριζαίος διανοούμενος"--το πιο σύντομο ανέκδοτο.
Δεν θ'ασχοληθώ με το σκανδαλιστικό μέρος της υπόθεσής της, απλά θα διερωτηθώ τί χάνει το πολιτικό προσωπικό από την παραίτηση μιάς τέτοιας αδιάφορης προσωπικότητας. Τί μπορούσε να προσφέρει παραπάνω ένα τέτοιο άτομο; Ποια ήταν τα προσόντα της για να επιλεγεί στη μεγάλη αρένα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου; Το θέμα δεν είναι το προσωπικό της σκανδαλάκι-αν είχε προσόντα θα μπορούσε να τής το συγχωρέσουμε "εμείς οι αναμάρτητοι". Το θέμα είναι ποιας ποιότητας και προσόντων πολιτικό προσωπικό θέλουμε. Αν σε διαλέγει ο Τσίπρας είναι φυσικό να σε λένε και να είσαι Μυρσίνη Λοίζου. Αυτή είναι η δύναμη των κριτηρίων του στην αγωνία του για να περισώσει όσα μπορεί στις επερχόμενες εκλογές.
Προφανώς και καίρια η παρατήρηση! Αυτό συμβαίνει επειδή ψηφίζονται αναγνωρίσιμα ονόματα στο αυτί του κοινού, κι ας είναι αναγνωρίσιμα από σπόντα. Δεν υφίσταται πολιτική παιδεία να ερευνήσοε τα προσόντα και τις δυνατότητες των υποψηφίων.Εδώ σου λέει στσυρώνονται οι υποψήφιοι με τα επώνυμα που εκκινούν από τα πρώτα γράμματα της αλφαβήτου!!
Αλλά το θέμα είναι ακριβώς αυτό: Το ότι θεωρούμε ασήμαντο την κατάχρηση δημοσίου χρήματος και ότι θα μπορούσαμε και να το συχωρέσουμε για «το προσωπικό της σκανδαλάκι.» Αν και καταλαβαίνω το πνεύμα του σχόλιου σας.
Εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της μακαρίτισσας της μάνας της , χρωστάει στο δημόσιο 180.000 ευρώ, και κατά τα άλλα "δεν θα περάσει ο φασισμός". Και κακομαθησιά και θράσος. Μας τη λέει κι από πάνω.
Εγώ βάζω νοερά την φωτογραφία του πατέρα της δίπλα στην δική της. Βλέπω πόσο ζεστός, ταπεινός, πράος και μειλίχιος άνθρωπος φαίνεται. Και έχοντας στο νου όλα όσα μάθαμε για την κόρη του, βλέπω πόσο ανάξια του ονόματος του μοιάζει. Και πως η έπαρση, η σκατοψυχιά και η ανηθικότητα που αποδεδειγμένα πλέον την χαρακτηρίζει γίνεται εμφανής στο δικό της πρόσωπο. Και δεν αδικώ τον Αλέξη που την διάλεξε. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.
Ωραία απο την στιγμή που μπαίναν τα λεφτά στον λογαριασμό της χωρίς την θέληση της και δεν τα πείραζε γιατί δεν τα επέστρεψε το 2017 όταν βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου;;
Επί 5.5 χρόνια εισέπραττε παρανόμως τη σύνταξη της νεκρής της μητέρας και δεν επέστρεψε ποτέ τις 94.000 ευρώ που τσέπωσε. Κλασική ΣΥΡΙΖΑΙΑ. Μοναδική πλέον λύση η ΑΝΤΖΥ ΣΑΜΙΟΥ. ==============