Πέτρος Κόκκαλης: «Και άντε γεια...» - Οι αιχμές για Μαρινάκη και Μώραλη στη συνέντευξη Τύπου

Πέτρος Κόκκαλης: «Και άντε γεια...» - Οι αιχμές για Μαρινάκη και Μώραλη στη συνέντευξη Τύπου Facebook Twitter
2

Με την γνωστή φράση «άντε γεια» έκλεισε ο Πέτρος Κόκκαλης την συνέντευξη Τύπου με τον απολογισμό της θητείας του στο Δήμο Πειραιά τα τελευταία πέντε χρόνια ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, ενώ μίλησε επίσης για την αποχώρησή του, την «καθαίρεσή» όπως την αποκαλεί, από τον συνδυασμό «Πειραιάς-Νικητής» του Γιάννη Μώραλη.

Ο Πέτρος Κόκκαλης όσο κι αν πιέστηκε, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, δεν απάντησε με σαφήνεια στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα σας απαντήσω αν θα είμαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με οποιονδήποτε άλλο σχηματισμό» τόνισε και κάλεσε να υπάρξει λίγο υπομονή.

Χαρακτήρισε την πορεία του Γιάννη Μώραλη στο δημαρχιακό θώκο εντυπωσιακή, ενώ ανέφερε ότι δεν καταλαβαίνει την πολιτική μεταστροφή του "Πειραιά Νικητής" όταν τον κάλεσε να απαντήσει σε ένα δημοσίευμα αν ήταν αληθινό. «Εγώ εργάστηκα πριν από πέντε χρόνια με την έννοια ενός συνδυασμού που ήταν υπεράνω κομμάτων» και «πριν από μία εβδομάδα αποφασίστηκε ότι αντίπαλος του "Πειραιά Νικητής" είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Ο κ.Κόκκαλης αναφερόμενος στο δήμαρχο Πειραιά είπε ότι τα πήγε εξαιρετικά καλά, καθώς είναι ένας άνθρωπος που έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται, να διεκδικεί και να συνεργάζεται.

Προσέθεσε ωστόσο ότι υπάρχει ένα σημείο που διαφωνεί με τον Γιάννη Μώραλη, όσο αφορά τη διεκδίκηση της αποζημίωσης για την απαλλοτρίωση 130 στρεμμάτων γης του δημοτικού λιμένα Πειραιά το 1930.

«Δεν γνωρίζουμε αν μας είχαν πληρώσει την απαλλοτρίωση» είπε επισημαίνοντας ότι η Υπηρεσία Κινητής Περιουσίας του Δήμου πιστεύει ότι δεν έχουν δοθεί «και υπάρχει και σχετικό έγγραφο που βρίσκεται στο γραφείο του δημάρχου εδώ και τρία χρόνια». Και προσέθεσε πως κατά τη γνώμη του ο Δήμος θα πρέπει να κινήσει αγωγές ώστε να απαιτήσει το σχετικό τίμημα από το κράτος, που σύμφωνα με την εκτιμητέα αξία ανέρχεται σήμερα στα ποσό των 140 εκατ. ευρώ, όσο είναι και το επαχθές χρέος του Δήμου Πειραιά στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.


Σε ερώτηση αν πρέπει ένας δήμαρχος να είναι και πρόεδρος στον Ολυμπιακό ο κ.Κόκκαλης τόνισε: «Η δική μου άποψη για τον Ολυμπιακό εμμένει στο θεσμικό πλαίσιο, στο τι είναι Ολυμπιακός. Ολυμπιακός είναι το σωματείο που δραστηριοποιείται στην πόλη του Πειραιά τα τελευταία 90 χρόνια, και το 2025 θα γιορτάσουμε τα 100 χρόνια. Θα ήθελα αυτός ο Ολυμπιακός στα 100 του χρόνια να είναι τόσο δημοκρατικός όσο και όταν δημιουργήθηκε. Πιστεύω, βέβαια, ότι ο πιο ουσιαστικό ρόλος του δημάρχου Πειραιά ως προς το έργο τού Ολυμπιακού θα ήταν στο σωματείο, που επιτελεί ένα κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι το ποδόσφαιρο και είναι μία ΑΕ που παράγει ποδοσφαιρικό θέαμα πουλάει εισιτήρια, δικαιώματα και φανέλες Είναι μια ΑΕ που την πλειοψηφία των μετοχών κατέχει μια οφσόρ εταιρεία».

Για το "διαζύγιο" με τον Γιάννη Μώραλη, είπε πως «μένει μια στεναχώρια για τον τρόπο που ήρθε», «γιατί έχουμε συνεργαστεί επί σειρά ετών».

Όσον αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη είπε ότι δεν είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί, «καθώς παρότι ήταν πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος σπάνια ερχόταν στο δημοτικό συμβούλιο». Και σημείωσε πως η καλύτερη συνεργασία του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού ήταν όταν ρωτήθηκε τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός για τους μετανάστες και του ζήτησε αν μπορεί η ΠΑΕ να φέρνει φαγητό στους πρόσφυγες πράγμα το οποίο το έκανε σταθερά και για πολύ καιρό.

 
 

«Πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι ο κύριος Μώραλης και όχι ο κύριος Μαρινάκης. Επί 15 χρόνια που ήμουν εγώ στον Ολυμπιακό, ουδέποτε ο Ολυμπιακός είχε σαν αντίπαλό του οποιοδήποτε πολιτικό σχηματισμό. Μπορεί να χάσαμε πρωταθλήματα, να πήραμε πρωταθλήματα με 5 κυβερνήσεις αλλά ποτέ δεν χάσαμε το πρωτάθλημα επειδή μας το στέρησε η κυβέρνηση ή κάποιος άλλος. Το χάσαμε γιατί δεν είχαμε καλή ομάδα και όποια αντιπαράθεση είχαμε ήταν πάντοτε θεσμικά με το υπουργείο Αθλητισμού. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν την ανάγκη να δημιουργηθούν εχθροί παντού, να βλέπουμε παντού εχθρούς και φαντάσματα», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Και κατέληξε: «Έχω σαφώς μια στενοχώρια για τον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτή η διαδικασία με τον Γιάννη τον Μώραλη με τον οποίο έχω συνεργαστεί επί σειρά ετών και έχω την πεποίθηση ότι έχει ανταποκριθεί εξαιρετικά στο δύσκολο έργο του να είσαι δήμαρχος. Για μένα η πολιτική μεταστροφή του Πειραιά Νικητή πόσο μάλλον και του Ολυμπιακού είναι για μένα μια έκπληξη. Δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει αυτό το πράγμα. Δεν καταλαβαίνω την έννοια του εκβιασμού ότι βάζω ένα δημοσίευμα και παίρνω απάντηση στο δημοσίευμα που έβαλα εγώ ο ίδιος. Εγώ εργάστηκα πριν από 5 χρόνια με έναν συνδυασμό που ήταν υπεράνω κομμάτων. Υπερκομματικός ήταν τότε. Πριν μια εβδομάδα αποφάσισε πως αντίπαλος του Πειραιά Νικητή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μια φορά είδα τον κ. Μαρινάκη σε Δημοτικό Συμβούλιο. Ήρθε μια φορά και τσακώθηκε με όλους. Και μετά έσερνε ανθρώπους στα δικαστήρια».

 

Πέτρος Κόκκαλης: «Και άντε γεια...» - Οι αιχμές για Μαρινάκη και Μώραλη στη συνέντευξη Τύπου Facebook Twitter

Σκληρή απάντηση του Γιάννη Μώραλη στον Πέτρο Κόκκαλη

Με σαφή και σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο δήμαρχος Πειραιάς Γιάννης Μώραλης στα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Πέτρος Κόκκαλης. 

Στην εκτενή ανακοίνωση – απάντηση ο συνδυασμός του «Πειραιά Νικητή» υπογραμμίζει ότι είναι μεν υπερκομματικός, αλλά όχι απολιτικός και «άφωνος».

«Μας λυπεί το γεγονός ότι ο κ. Π. Κόκκαλης επέλεξε να μην εκφράσει όλα αυτά τα χρόνια τις θέσεις του στη δημοτική μας ομάδα, αλλά να το κάνει δημόσια μετά την πολιτική επιλογή του να αποχωρήσει», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Να σημειωθεί πως οι απαντήσεις που δίνονται σε όλες τις κατηγορίες και την κριτική που άσκησε ο κ. Κόκκαλης, αλλά και στις αιχμές που άφησε, υπογράφονται εκτός από τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και από Δημοτικούς Συμβούλους και τους προέδρους των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής»:

«Η αναγνώριση του σημαντικού έργου της Δημοτικής Αρχής, του συνόλου δηλαδή των Δημοτικών Συμβούλων, των Αντιδημάρχων, των Εντεταλμένων Συμβούλων των υπηρεσιών του Δήμου και της ομάδας των συμβούλων που μας υποστηρίζει, αποτελεί επιτυχία της ομάδας και όχι προσώπων. Άλλωστε, οι επιτυχίες αφορούν σε ομάδες και όχι σε μονάδες.

Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης φέρεται να έκανε μια πολιτική επιλογή. Προφανώς, θεμιτή, αλλά όπως ο κάθε λογικός Έλληνας αντιλαμβάνεται, με την επιλογή του αυτή, είχε ήδη αποφασίσει να μη συμμετάσχει στον «Πειραιά Νικητή». Επιθυμία του ήταν μάλιστα να παραιτηθεί στις 20/04.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ως επικεφαλής του συνδυασμού και εν συνεχεία το σύνολο του συνδυασμού ζητήσαμε να επισπεύσει την παραίτηση του, ώστε να μην σύρεται ένα θέμα το οποίο είχε ήδη δημοσιοποιηθεί, ήταν αποφασισμένο και δρομολογημένο.

Αυτό προφανώς δεν αναιρεί τον ξεκάθαρο υπερκομματικό χαρακτήρα του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», καθώς είναι μεν υπερκομματικός, αλλά όχι απολιτικός και «άφωνος». Στην κατεύθυνση αυτή και καθώς οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά υβρίζουν, προσβάλλουν, ψεύδονται και θίγουν σχεδόν καθημερινά τον Δήμαρχο της πόλης, αλλά και το σύνολο του συνδυασμού, είναι προφανές ότι δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε επιθυμεί να ανήκει σε αυτό τον χώρο, να παραμένει παράλληλα μέλος του συνδυασμού.

Ανέφερε ότι καθαιρέθηκε από τα καθήκοντα του. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν επιτρέπει σε ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους να ασκούν καθήκοντα. Άρα ούτε για καθαρά τυπικούς λόγους μπορούσε να ασκεί τα καθήκοντα του, ούτε όμως η ηθική αλλά και η λογική επιτρέπουν σε οποιονδήποτε παραιτείται από έναν συνδυασμό, να διατηρεί τις αρμοδιότητες, ώστε να εφαρμόζει το πρόγραμμα του συνδυασμού από το οποίο έχει παραιτηθεί.

Η θέση την οποία επανέλαβε ο κ. Πέτρος Κόκκαλης περί μη ύπαρξης συλλογικού οργάνου στον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» είναι εσφαλμένη, καθώς όλα τα θέματα συζητούνταν και συζητούνται με το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων, αλλά και τους Προέδρους των 5 Κοινοτήτων. Επίσης, ποτέ μα ποτέ δεν είχε θέσει ο ίδιος παρόμοιο θέμα στην ομάδα της πλειοψηφίας.

Περί Μαρινάκη


Η μη συμμετοχή του κ. Μαρινάκη στα Δημοτικά Συμβούλια λόγω της αντικειμενικής δυσκολίας, εξαιτίας του μεγάλου εύρους των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, υπερκαλύφθηκε τόσο από την συμμετοχή του σε δημοτικές ομάδες και τις συνεργασίες που είχε με στελέχη της δημοτικής αρχής για την επίλυση προβλημάτων, αλλά και από την τεράστια προσφορά του ιδίου και του Ολυμπιακού στην τοπική κοινωνία.

Το γεγονός αυτό αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των Πειραιωτών. Επίσης, η προσφορά αυτή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνδεθεί με διαπλοκή ή με άλλου είδους συμφέροντα, καθώς ο κύριος Μαρινάκης όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, δεν είχε, ούτε έχει, ούτε επιθυμεί να έχει, οποιαδήποτε σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο. Την ίδια στιγμή άλλοι που είχαν τη δυνατότητα να συνδράμουν την προσπάθεια μας για ένα καλύτερο Πειραιά δεν το έχουν πράξει μέχρι σήμερα.

Ο Πειραιάς δεν χρηματοδοτήθηκε σε καμία περίπτωση από την κυβέρνηση, εκτός από αυτά που κάθε Δήμος δικαιούται. Εάν ο κ. Πέτρος Κόκκαλης εννοούσε την ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση), η οποία αποτελεί δουλειά αποκλειστικά της Δημοτικής Αρχής, αυτό αφορά σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα και σε ευρωπαϊκά χρήματα.

Ο Δήμος Πειραιά διαγωνίσθηκε, αξιολογήθηκε και βγαίνοντας πρώτος «κέρδισε με το σπαθί του» τα 80 εκατ. ευρώ για τους κατοίκους της πόλης. Αντίθετα, έργα της κυβέρνησης όπως αυτό του τραμ, του μετρό, αλλά και το Δικαστικό Μέγαρο, είτε καθυστέρησαν και καθυστερούν ακόμα ταλαιπωρώντας μια ολόκληρη πόλη ή δεν ξεκίνησαν ποτέ. Παρ' όλα αυτά, ακριβώς επειδή ο συνδυασμός μας ήταν και είναι υπερκομματικός, ποτέ μα ποτέ δεν επέλεξε τη δημόσια και σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεση με καμιά από τις τρεις κυβερνήσεις που κλήθηκε να συνεργαστεί αυτά τα χρόνια.

Όσον αφορά την υπόθεση της περιοχής που αποτελεί κομμάτι της χερσαίας λιμενικής ζώνης στην οποία αναφέρθηκε, όταν θα γίνει η Συνέντευξη Τύπου της Δημοτικής Αρχής για το θέμα αυτό, τότε το σύνολο των Πειραιωτών θα μάθει με έγγραφα και όχι με δηλώσεις το τι έχει συμβεί και από πότε υπάρχει επικοινωνία με τους κυβερνητικούς παράγοντες.

Επειδή επί 3,5 χρόνια δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη από την πλευρά της Κυβέρνησης, το Νομικό Τμήμα του Δήμου Πειραιά μετά από μακρά προετοιμασία, είναι έτοιμο να διεκδικήσει αυτά που κατά την γνώμη μας δικαιούται η πόλη του Πειραιά. Άλλωστε, το θέμα το γνωρίζει και ο ίδιος ο κ. Πέτρος Κόκκαλης.

Για τον Ολυμπιακό


Η διαφωνία του κυρίου Πέτρου Κόκκαλη σε σχέση με την ανάληψη από τον Δήμαρχο Πειραιά, της θέσης του Πρόεδρου της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, η οποία έγινε μετά από πρόταση και σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Δ.Σ. και άρα και του κ. Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της Π.Α.Ε. στις 30/11/2018, προφανώς εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες, καθώς ουδέποτε είχε εκφράσει παρόμοια θέση τόσο στον Δήμαρχο όσο και στη δημοτική μας ομάδα.

Ανέφερε τέλος ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εμπλέκεται για πρώτη φορά με την πολιτική. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήταν και είναι υπεράνω κομμάτων, αλλά όπως το 2004, όταν μερίδα φιλάθλων καταφέρονταν εναντίον του τότε Πρωθυπουργού με το απαράδεκτο σύνθημα «τίνος είναι ρε Νατάσα τα παιδιά», καθώς πίστευε ότι η τότε κυβέρνηση, του στερούσε το πρωτάθλημα ή όταν σε άλλη εποχή ο τότε Πρόεδρος καλούσε τους φιλάθλους να «επαγρυπνούν για να προστατεύσουν την ομάδα» έτσι και σήμερα έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους.

Άλλωστε, τα εκατομμύρια των φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ είχαν και έχουν τη δική τους κρίση και δεν καθοδηγούνται.

Μας λυπεί το γεγονός ότι ο κ. Π. Κόκκαλης επέλεξε να μην εκφράσει όλα αυτά τα χρόνια τις θέσεις του στη δημοτική μας ομάδα, αλλά να το κάνει δημόσια μετά την πολιτική επιλογή του να αποχωρήσει».

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Βρε, γράφεται δεν γράφεται τώρα τι εχει συμβεί στον Πειραιά τα τελευταία χρόνια κάποτε θα ξεχειλίσει...Κι εκεί θα έχουμε κι άλλους "αγανακτισμένους" και "δεν ήξερα τι ψηφιζα".ΥΓ Ο Πέτρος ως ένας ακόμα γόνος της αριστεράς δεν μας κανει; Με παππού υπουργό Υγείας στην κυβέρνηση του βουνου; Δεν γράψει κάτι η γνωστή facebookσχολιάστρια;
"Επίσης, η προσφορά αυτή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνδεθεί με διαπλοκή ή με άλλου είδους συμφέροντα, καθώς ο κύριος Μαρινάκης όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, δεν είχε, ούτε έχει, ούτε επιθυμεί να έχει, οποιαδήποτε σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο."Ε αφού το έχει δηλώσει και το έχει πει ο ίδιος, τότε πάσο, έτσι θα είναι.