Σκληρή κριτική τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Νέα Δημοκρατία, άσκησε ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, σε συνεντευξή του στη LIFO

 

Σε ό,τι αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, εκτιμά πως ανέλαβε την εξουσία με τη «μονοθεματική ατζέντα» της κατάργησης των μνημονίων, τα οποία τελικά και δεν κατήργησε.

 

«Βρέθηκε, λοιπόν, να μαθαίνει τη δουλειά όταν ήταν ήδη στη θέση του πρωθυπουργού κι αυτό ήταν κάτι που κόστισε στη χώρα τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα. Πιστεύω ότι είναι ένα τίμημα που θα πληρώσει ακριβά στις επόμενες εκλογές», εκτιμά ο κ. Γερουλάνος.

 

Για τη Νέα Δημοκρατία, σχολιάζει πως ο ίδιος δεν έχει διακρίνει ένα «ουσιαστικό όραμα για τη χώρα, αν και είχε πολύ χρόνο για να το αναπτύξει».

 

«Την πολιτική δεν την είδα ποτέ ως επάγγελμα και θεωρώ ότι είναι ένα πεδίο μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να αναπτύξει τις μεγαλύτερες και πιο δημιουργικές αλλαγές (...) Παραμένω αφοσιωμένος στην πόλη της Αθήνας, όταν οι άλλοι υποψήφιοι βλέπουν το δημαρχείο ως ένα ενδιάμεσο σκαλοπάτι στην προσωπική τους εξέλιξη» ξεκαθαρίζει.

 

Ο ίδιος τονίζει πως θα ήταν ανοικτός να τοποθετήσει στην θέση του αντιδημάρχου, έναν κάτοικο της πόλης με καταγωγή από άλλη χώρα.

 

«Εφόσον είναι άξιος και εκλεγμένος γιατί όχι; Με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι που γνωρίζουν τα προβλήματα της πόλης και θέλω να συνεργαστώ με πολίτες που ξέρουν καλά τη γειτονιά τους. Επίσης, είχα ψηφίσει τον νόμο για την ιθαγένεια που καταργήθηκε και θα τον ξαναψήφιζα. Τέλος, στα Συμβούλια της Γειτονιάς που σας προανέφερα θα συμμετέχουν ακόμη και όσοι δεν είναι δημότες της Αθήνας».

 

Οι ακραίες αντιφάσεις της πόλης

 

«Σήμερα ζούμε σε μια πόλη γεμάτη ακραίες αντιφάσεις. Δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, βλέπουμε την εγκατάλειψη των Εξαρχείων. Υπάρχουν περιοχές που σφύζουν από ζωή, όπως η Ερμού, ενώ οι γύρω δρόμοι αλλά και κάποιες γειτονιές βυθίζονται στη βρομιά και στην ανομία. Δίπλα στην εμβληματική Τριλογία του Τσίλερ επιβιώνουν ανεξέλεγκτες πιάτσες ναρκωτικών και η παραβατικότητα οργιάζει. Δίπλα στο υπέροχο φως της Διονυσίου Αρεοπαγίτου βρίσκεται το βαθύ σκοτάδι όπου έχασε τη ζωή του ο Νίκος Μουστάκας και δίπλα στην έμπρακτη αλληλεγγύη των συμπολιτών μας συναντάμε την ωμότητα που κόστισε τη ζωή στον Ζακ Κωστόπουλο».

 

Μαφίες ναρκωτικών και παραεμπορίου στα Εξάρχεια

 

«Τα "άβατα" είναι μόνο στο μυαλό μας. Αδιαμφισβήτητα, στα Εξάρχεια έχουν διεισδύσει μικρές και μεγάλες μαφίες του παραεμπορίου και του εμπορίου ναρκωτικών. Σταδιακά, ο μποέμικος χαρακτήρας της περιοχής περιορίζεται και τη θέση του παίρνει το οργανωμένο έγκλημα. Πίσω από αυτές τις δραστηριότητες κρύβεται πολύ μαύρο χρήμα, άρα, πριν ξεκινήσεις να κάνεις το οτιδήποτε στα Εξάρχεια, επιβάλλεται να το χτυπήσεις. Η λογική τού να πιστεύεις ότι στέλνοντας δυο αστυνομικούς στα Εξάρχεια θα λύσεις το πρόβλημα είναι εντελώς λανθασμένη, διότι αυτό που θα αντιμετωπίσουν είναι πολύ πιο ισχυρό από τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους. Πρέπει να βρεις ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, να ανοίξεις τους λογαριασμούς και να σπάσεις αυτό το απόστημα».

 

Το σχόλιό του για τον Πολάκη

 

«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε ως παράδειγμα συμπεριφοράς τον κ. Πολάκη και τη νοοτροπία του (...) Είναι προφανές ότι η δημόσια εικόνα του κυριαρχείται από έναν λαϊκίστικο χαρακτήρα (...) Λόγω της θεσμικής του ιδιότητας θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός και να έχει διαφορετική νοοτροπία».

 

Για το ομοφοβικό δημοσίευμα στο «Μακελειό»

 

«Εάν το δημοσίευμα αφορούσε μόνο εμένα, το πρόβλημα θα ήταν πολύ μικρό. Αυτό που με παρακίνησε, όμως, είναι ότι έδωσε μια εντελώς διαφορετική διάσταση, στιγματίζοντας την ομοφυλοφιλία, κάτι που πράττουν συστηματικά τέτοιου είδους φυλλάδες. Και η ζημιά που γίνεται απ' αυτήν τη νοοτροπία είναι πολύ μεγαλύτερη και, φυσικά, αφορά ευρύτερες κοινωνικές ομάδες», τονίζει.

 

«Συνεπώς, είναι λάθος να αγνοούμε τέτοια δημοσιεύματα και να μη μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας ώστε να δείξουμε ότι υπάρχει ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης. Είναι θετικό ότι αυτό που ξεκινήσαμε εμείς, το να μην αφήνουμε αναπάντητα τέτοια δημοσιεύματα, το ακολούθησαν και τα κόμματα. Όπως είδατε, ακολούθησε κι άλλο σεξιστικό πρωτοσέλιδο και τέτοιου είδους επιθέσεις είναι ανεπίτρεπτες. Άρα, σε παρόμοιες περιπτώσεις το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να σιωπήσεις».