Για μια «δημοκρατική επανάσταση στη Βολιβία», έκανε λόγο ο πρόεδρος της χώρας Έβο Μοράλες και χαρακτήρισε «αδερφό», τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Ο πρόεδρος της Βολιβίας πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας και μίλησε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την επίσκεψή του. 

 

«Χαιρετάμε ιδιαίτερα τον αδελφό Αλέξη Τσίπρα», είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες και ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους.

 

«Η παρέμβαση και οι πληροφορίες που μας έδωσε ο πρωθυπουργός ήταν σαν να μίλησε για την Βολιβία», πρόσθεσε ο κ. Μοράλες μιλώντας για τα κινήματα στη χώρα του.

 

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της Βολιβίας έκανε αναφορά στα 500 χρόνια που χρειάστηκε να περάσουν για να αποφασίσουν οι ίδιοι να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.

 

«Υπήρξαν τρεις πολιτικοί που έκαναν ότι χειρότερο μπορούσαν να κάνουν στη χώρα μας», είπε ο Έβο Μοράλες τονίζοντας πως και οι τρεις είχαν σπουδάσει στην Αμερική και στην Ευρώπη και στην ουσία δίχασαν την κοινωνία για να μπορούν να κυβερνούν.

 

«Μας έκλεβαν τα δημόσια αγαθά μας», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βολιβίας.

 

«Τι έγινε; Mια δημοκρατική επανάσταση, ξεσηκωθήκαμε με πρωταγωνιστές τους αγρότες», πρόσθεσε.

 

«Κάναμε ένα κοινοβούλιο για να φτιάξουμε τη Βολιβία που στηρίζεται στο κοινωνικό κομμάτι, την οικονομία», είπε ο κ. Μοράλες ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στα όσα συνέβησαν στη χώρα του.

 

Στην δεκαετία του 50 υπήρχε ένα κόμμα που κέρδιζε με πάνω από 50% είπε ο κ. Μοράλες και υπογράμμισε πως εκείνος δεσμεύτηκε στο λαό του κοινοβουλευτική δημοκρατία.

 

«Οι αντίπαλοι μου έλεγαν ότι δεν θα εκλεγώ», πρόσθεσε ο κ. Μοράλες για να συμπληρώσει πως ένα χρόνο μετά όλοι παραδέχονταν πως κάτι γίνεται τελικά.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ