Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει o Πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες, αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή. 

 

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 14 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα είναι ομιλητές σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 08:30, ο Έβο Μοράλες θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου όπου μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

 

Ο Έβο Μοράλες είναι πρόεδρος της Βολιβίας από το 2006 και ένας από τους ελάχιστους αριστερούς ηγέτες που ακόμη κυβερνούν στη Λατινική Αμερική.

 

Στη συζήτηση που είχαν οι δύο ηγέτες κατά την προηγούμενη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2018 είχαν συμφωνήσει ότι είναι αναγκαίος ο συντονισμός ανάμεσα στις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις ανά τον κόσμο.

 

Οι δύο άνδρες είχαν αναφερθεί στις μεγάλες προκλήσεις της περιόδου για το «στρατόπεδο» της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων, συμφωνώντας ότι «η πυξίδα θα πρέπει πάντα να είναι η στήριξη των ασθενέστερων, των φτωχών, των εργαζομένων, της νεολαίας» και τονίζοντας ότι χρειάζεται συντονισμένη απάντηση απέναντι στις δυνάμεις του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

 

Κατά τη συνάντησή τους στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος της Βολιβίας κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να στηρίξει την προσπάθεια σύσφιξης των δεσμών και τη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης, κατά τη Σύνοδο CELAC (Community of Latin American and Caribbean States)-EU, πρωτοβουλία την οποία έχει δηλώσει ότι στηρίζει και ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.