Συνεχίζεται η ευρωπαϊκή έρευνα για τους «βοηθούς- φαντάσματα» του Μ. Κεφαλογιάννη

Συνεχίζεται η ευρωπαϊκή έρευνα για τους «βοηθούς- φαντάσματα» του Μ. Κεφαλογιάννη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) συνεχίζει την έρευνα της για την υπόθεση των βοηθών του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη. 

Η έρευνα έγινε γνωστή τον περασμένο μήνα μέσα από την ιστοσελίδα Neweurope.eu. Αφορά περιπτώσεις διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών που έπρεπε να εργάζονται στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου. Όμως όπως φαίνεται, ούτε ζούσαν στις Βρυξέλλες, όπως ήταν υποχρεωμένοι, ούτε ήταν εκεί για να υπογράφουν συμβόλαια και συμβάσεις. Φαίνεται πως δεν γνώριζαν ούτε καν τον όροφο και το νούμερο του γραφείου στο οποίο έπρεπε να εργάζονται.

Η OLAF, γράφει το Neweurope, έχει στα χέρια της mail και ηχογραφημένες συνομιλίες που αποκαλύπτουν τον μηχανισμό της απάτης, ενώ στο κείμενο επισημαίνεται πως οι μισθοί των βοηθών πληρώνονται από τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων. 

Οι βοηθοί όταν απαιτείτο να υπογράψουν έγγραφα ή ακόμη και να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους, έστελναν ένα e-mail σε κάποιον άλλο υπάλληλο ζητώντας του «να πει σε ένα από τα κορίτσια» να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο.

Σε άλλα e-mail, υπάλληλος ζητά να «ενημερώσουν το γραφείο "για την ύπαρξή μου" και να μου στείλετε ό,τι στοιχεία χρειάζεται για να ενημερωθώ».

Επίσης, ένας «υπαλλήλους φάντασμα» παραπονιέται σε άλλο βοηθό του Μανώλη Κεφαλογιάννη στις Βρυξέλλες «για τον ηλίθιο στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του με τον τυπικό τρόπο». 

Η έρευνα συνεχίζεται όμως, αναφέρει το Neweurope, τίθεται το ερώτημα για το αν η πολιτική πίεση επιβραδύνει τις διαδικασίες ώστε τίποτα να μην έχει προχωρήσει ως τις ευρωεκλογές.  

Η ιστοσελίδα αναφέρει επίσης πως για την ώρα ο Κεφαλογιάννης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος του έδωσε το πράσινο φως να είναι ξανά υποψήφιος για την Ευρωβουλή. 

Οι διαπιστευμένοι κοινοβουλευτικοί βοηθοί των ευρωβουλευτών (APA) προσλαμβάνονται με ευρωπαϊκά συμβόλαια και έχουν διαφορετικό καθεστώς από αυτό των δημοσίων υπαλλήλων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM