Το απόρρητο σχέδιο κατά των υποκλοπών- Αλλάζουν τα «κόκκινα τηλέφωνα» στο Μαξίμου

Το απόρρητο σχέδιο κατά των υποκλοπών- Αλλάζουν τα «κόκκινα τηλέφωνα» στο Μαξίμου Facebook Twitter
3

Σε αντικατάσταση του συστήματος επικοινωνίας το οποίο χρησιμοποιούν πρόσωπα με σημαντικές θέσεις (Πρόεδρος Δημοκρατίας, πρωθυπουργός, υπουργοί, αρχηγοί ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας κλπ), προχωρά το ελληνικό κράτος.

Αναμένεται να αντικατασταθεί όλο το τηλεφωνικό δίκτυο που χρησιμοποιείται στις επικοινωνίες του Μεγάρου Μαξίμου και του Προεδρικού Μεγάρου.  

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», 220 τηλέφωνα τα λεγόμενα «κόκκινα», με τριψήφιους αριθμούς, έχουν ήδη ξεκινήσει να αντικαθίστανται με ένα καινούργιο σύστημα επικοινωνιών, στο οποίο σημαντικό ρόλο θα έχει ο στρατός. Το σχέδιο έχει την κωδική ονομασία  «ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ.» (Κλειστό Δορυφορικό Δίκτυο) και στόχος του είναι να κάνει ασφαλέστερες της επικοινωνίες μεταξύ των υψηλόβαθμων παραγόντων του ελληνικού κράτους. 

Ένας λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση είναι η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις του τελευταίου διαστήματος, ενώ το προηγούμενο μοντέλο επικοινωνιών κρίνεται ξεπερασμένο σε ζητήματα ασφαλείας. 

Όπως αναφέρουν τα Νέα, πλέον δεν θα εμπλέκονται ιδιώτες στα συστήματα επικοινωνίας του κράτους, ενώ όλες οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο και εποπτεία του ελληνικού Δημοσίου και του Στρατού.

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Εκείνο το postit με την σημείωση username: ypourgos και password:123456 του πρώην υπουργού δημόσιας τάξης δεν το ξεχάσαμε. Ας ξεκινήσουν από εκεί το απόρρητο σχέδιο των υποκλοπών. Τουλάχιστον από το password.