ΝΔ: Χυδαία εκμετάλλευση της υπόθεσης Ν.Γεωργιάδη από το Μαξίμου

ΝΔ: Χυδαία εκμετάλλευση της υπόθεσης Ν.Γεωργιάδη από το Μαξίμου Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης μιας «προσωπικής υπόθεσης και μάλιστα με χυδαίο τρόπο», κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με την πρωτόδικη καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη, για ασέλγεια ανηλίκων επί πληρωμή.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου διαψεύδει ότι ο Νίκος Γεωργιάδης είναι σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και τονίζει πως η κομματική του ιδιότητα έχει ανασταλεί, έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση. 

«Εδώ και δύο μέρες, το Μέγαρο Μαξίμου με χυδαίο τρόπο επιχειρεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά μια αυστηρά προσωπική υπόθεση. Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από αυτούς που συστηματικά κυλούν στη λάσπη την πολιτική ζωή της χώρας. Το επαναλαμβάνουμε λοιπόν: Ο κ. Νίκος Γεωργιάδης δεν είναι σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δεν προσφέρει υπηρεσίες στη Νέα Δημοκρατία και η κομματική του ιδιότητα έχει ανασταλεί μέχρις ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή του».

Νωρίτερα, πηγές του Μαξίμου εξαπέλυαν επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, για τη στάση της Πειραιώς απέναντι στην πρωτόδικη καταδίκη του Νίκου Γεωρδιάδη, για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων επί πληρωμή.

«Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο δίνουν συνέχεια αλλά επιμένουν να καλύπτουν προκλητικά τον Νίκο Γεωργιάδη, ακόμη και μετά την πρωτόδικη καταδίκη του για το ειδεχθές έγκλημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων επί πληρωμή» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αντί να αποδοκιμάσουν τον σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη και να τον απομακρύνουν, έχουν το θράσος να μιλούν για πολιτικό κανιβαλισμό και προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης, ξεχνώντας ότι είναι η ίδια η ΝΔ που φρόντισε να της προσδώσει πολιτικά χαρακτηριστικά, μέσα από την ένορκη στήριξη του κ. Γεωργιάδη από στελέχη της καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης», συνεχίζουν οι κύκλοι του Μαξίμου.

«Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον κ. Μητσοτάκη, που προέτρεπε τον κ. Γεωργιάδη, σύμφωνα με την απολογία του ίδιου να "καθίσει δύο τρεις μήνες" και να παραμείνει στο παρασκήνιο "κανονικά" στη θέση του, όπως και έγινε. Φαίνεται πως ο κ. Μητσοτάκης, όταν πρόκειται για τους φίλους του, μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια μέχρι και για αυτό το έγκλημα. Και να ζητάει φυσικά από τα φιλικά του Μέσα να αποσιωπήσουν την είδηση», σχολιάζουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

«Αλήθεια, ο κ. Μητσοτάκης συμμερίζεται την άποψη του γραμματέα της ΝΔ και άλλων στελεχών του που κάνουν λόγο για "σκευωρία";», καταλήγουν, χαρακτηριστικές οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Τι απαντούν κύκλοι της ΝΔ

Πηγές της Πειραιώς, τόνιζαν νωρίτερα πως, από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι κατηγορίες εναντίον του, ο πρώην βουλευτής παραιτήθηκε από τη θέση του.

«Επειδή δεν ήθελε μια υπόθεση που αμέσως κατήγγειλε ότι είναι πρωτοφανής σκευωρία σε βάρος του, να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης», προσθέτουν οι ίδιες πηγές, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχείρησε να προσδώσει πολιτικά χαρακτηριστικά στην υπόθεση, επειδή ο κ. Γεωργιάδης είχε διατελέσει συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ.

«Δεν έχει προηγούμενο η προσωπική δικαστική περιπέτεια ενός ανθρώπου να γίνεται αντικείμενο πολιτικού κανιβαλισμού» καταλήγουν οι πηγές της ΝΔ, καταγγέλλοντας το Μαξίμου ότι προδικάζει την ενοχή του κ. Γεωργιάδη, ενώ η υπόθεση θα κριθεί στο εφετείο.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

«Ο Νίκος Γεωργιάδης κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος από το Τριμελές Πρωτοδικείο για παιδεραστία», σημείωνε χθες το Μέγαρο Μαξίμου.

«Η υπόθεση θα ήταν ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει βουλευτής της ΝΔ, στενός σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «μεγάλο όπλο και εργαλείο» του αρχηγού της ΝΔ, αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν της προσέδιναν πολιτικό χαρακτήρα.

»Χαρακτήρισαν πολιτική δίωξη την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη

-Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης
-Ο κ. Κυρανάκης και άλλοι αξιωματούχοι της ΝΔ παραβρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης.
-Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τους "φίλους" του.

Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της», καταλήγει η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Η χθεσινή καταδίκη

 

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ποινή αφορά κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής στη Μολδαβία.

Επιπλέον το δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό,

Η χρηματική ποινή για κάθε θύμα έχει ύψος 10 χιλιάδων ευρώ, κατά συγχώνευση 20 χιλιάδες ευρώ.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως έπειτα από δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην βουλευτής φέρεται να είχε προσαχθεί στις 30.11.2010 από τις μολδαβικές αρχές «ως μέλος κυκλώματος που κακοποιούσε ανήλικα παιδιά».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ δεν - μπορούν να - ασχολούνται με τα σοβαρά και ασχολούνται με τα ήσσονα.Η περίπτωση είναι αναμφισβήτητα καταδικαστέα όπως κρίθηκε σε πρώτο βαθμό, αλλά πολιτικά είναι ανάλογη της περίπτωσης του πρεσβευτή της Βενεζουέλας, όπου οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι.Καταντήσαμε την Πολιτική Survivor και - ακόμη χειρότερα - εκπομπή σχολιασμού μεσημεριανάδικου.Όταν τα σοβαρά διαχρονικά προβλήματα της χώρας, οι ίδιοι υπεύθυνοι για αυτά τα κρύβουν κάτω από το χαλί.