Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση Πολάκη - Στουρνάρα

Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση Πολάκη - Στουρνάρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελου Ιωαννίδη, προκάλεσε η δημοσιοποίηση της συνομιλίας του Παύλου Πολάκη με τον Γιάννη Στουρνάρα. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δημοσιοποίησε, χθες, τμήμα κατ' ιδίαν συνομιλίας του με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, προκαλώντας την οργή του Γιάννη Στουρνάρα αλλά και της αντιπολίτευσης. 

Ο κ. Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί το αν καταγράφηκε η συνομιλία χωρίς τη συναίνεση του Γιάννη Στουρνάρα και, στην περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, να εξεταστεί στη συνέχεια το πώς έγινε η διαρροή της σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Εισαγγελικές πηγές μεταφέρουν πως αν προκύψουν ισχυρές ενδείξεις για ηχογράφηση της συνομιλίας από τον Παύλο Πολάκη, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή όπως προβλέπεται, δεδομένης της εμπλοκής υπουργού της κυβέρνησης.

Στήριξη Πολάκη από τον Τσίπρα

Με παρέμβαση του για τη σφοδρή αντιπαράθεση του Γιάννη Στουρνάρα με τον Παύλο Πολάκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε, επί της ουσίας, τον Παύλο Πολάκη

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής», σημείωσε το γραφείο τύπου.

«Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές», κατέληγε η ανακοίνωση.

Η τηλεφωνική επικοινωνία και η δημοσιοποίηση από τον Πολάκη

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κάλεσε χθες τον Γιάννη Στουρνάρα, απαιτώντας από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να ερευνήσει και άλλες περιπτώσεις δανείων, πέρα από τη δική του.

Υπενθυμίζεται πως ο Παύλος Πολάκης έλαβε δάνειο 100.000 ευρώ από την κρατική Attica Bank με υποθήκη το ήδη υποθηκευμένο για 300.000 ευρώ σπίτι του στα Σφακιά. Το δάνειο δόθηκε από τη μη συστημική και χρεοκοπημένη τράπεζα με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής (15 και 9 χρόνια για 70.000€ και 30.000€ αντίστοιχα) και αμφίβολες εγγυήσεις.

Το πρωί, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ζήτησε την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, για την πρακτική που ακολούθησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Λίγο αργότερα, ο Παύλος Πολάκης διέψευσε ότι ηχογράφησε τη συνομιλία που είχε χθες με τον κ. Στουρνάρα: «Είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κ. Στουρνάρα», έγραψε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός στο Facebook, κάνοντας λόγο για «απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα».

Στην δική ανακοίνωση, ο κ.Στουρνάρας μιλούσε «πρωτοφανή» προσπάθεια εκπροσώπου της εκτελεστικής εξουσίας να επηρεάσει τον τρόπο που ο ίδιος ασκεί τα καθήκοντά του, χαρακτηρίζοντας τις πρακτικές του Παύλου Πολάκη «βάναυση θεσμική εκτροπή».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM