Στη Βουλή το δάνειο του Πολάκη με ερώτηση Γεωργιάδη

Στη Βουλή το δάνειο του Πολάκη με ερώτηση Γεωργιάδη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Διευκρινήσεις σχετικά με το καταναλωτικό δάνειο του Παύλου Πολάκη από την Attica Bank, ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης ρωτάει τον Γιάννη Δραγασάκη σε πόσες άλλες περιπτώσεις έχει δώσει η Attica Bank δάνεια αντίστοιχου ποσού, αν υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία για τη δανειοδότηση δημοσίως εκτιθέμενων προσώπων, όπως ένα στέλεχος της κυβέρνησης ή ακολουθείται η διαδικασία που αφορά τους άλλους πολίτες.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ρωτά αν στην περίπτωση που υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία, αυτή ακολουθήθηκε για την περίπτωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Αναλυτικά η ερώτηση: 

Προς: Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης


Θέμα: Διευκρινήσεις αναφορικά με το δάνειο ύψους 100.000€ που πήρε ο Πολάκης από την Attica Bank.


Το δημόσιο αίσθημα προκάλεσε η αποκάλυψη της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (17/2/2019) ότι ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας πήρε προσωπικό-καταναλωτικό δάνειο ύψους; 100.000€ από την Attica Bank, βάζοντας δεύτερη υποθήκη σε ένα ακίνητό του το οποίο είχε ήδη βάλει σαν ενέχυρο για άλλο παλαιότερο δάνειο ύψους 300.000€.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ.Πολάκης έλαβε το δάνειο αυτό με διαδικασίες εξπρές, σε προεκλογική περίοδο, από μία τράπεζα η οποία δεν είναι συστημική και της οποίας η διοίκηση είναι διορισμένη και ελεγχόμενη από την Κυβέρνηση.


Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:


1. Σε πόσες άλλες περιπτώσεις έχει δώσει η Attica Bank δάνεια αντίστοιχου ποσού.


2. Αν υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία για τη δανειοδότηση εκτιθέμενων προσώπων, ,όπως ένα στέλεχος της κυβέρνησης ή ακολουθείται γ διαδικασία που αφορά όλους τους πολίτες.


3. Στην περίπτωση που υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία, ο Υπουργός ερωτάται αν αυτή ακολουθήθηκε για την περίπτωση του κ.Πολάκη.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM