Σιγή από Μαξίμου για το δάνειο Πολάκη

Σιγή από Μαξίμου για το δάνειο Πολάκη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
2

Ερωτηματικά δημιουργεί η υπόθεση με το δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη με το Μαξίμου να μην έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής.


Το καταναλωτικό δάνειο, ύψους 100.000 ευρώ, που πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας από την Attica Bank με ευνοϊκούς όρους και αμφίβολες εγγυήσεις, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, προκαλεί ποικίλα ερωτήματα και αντιδράσεις.


Μετά την αποκάλυψη πως πήρε 70.000 ευρώ και 30.000 ευρώ σπαστό καταναλωτικό δάνειο από την Attica Bank, ο Παύλος Πολάκης, απαντώντας ουσιαστικά στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» μέσω Facebook, αφού παραδέχθηκε πως έλαβε όντως το δάνειο (το οποίο είναι και σε πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, σε 15 και 9 χρόνια αντίστοιχα), αναφέρθηκε στις αμοιβές του πριν γίνει υπουργός, όταν εργαζόταν ως χειρουργός-εντατικολόγος, προκαλώντας όμως νέα ερωτήματα, καθώς τα όσα ισχυρίστηκε δεν προκύπτουν από το πόθεν έσχες του.

Ο ίδιος έγραψε χαρακτηριστικά: «και επειδή από τον Οκτώβρη του 15 αναγκαστικά σταμάτησα, λόγω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρούργου -εντατικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλά χρονιά διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από τα σημερινά μου».

Ωστόσο στο πόθεν έσχες του Παύλου Πολάκη φαίνεται πως τα εισοδήματά του αυξήθηκαν από τη στιγμή που έγινε βουλευτής.

Σιγή από Μαξίμου για το δάνειο Πολάκη Facebook Twitter
Σιγή από Μαξίμου για το δάνειο Πολάκη Facebook Twitter

Βάσει του πόθεν έσχες του, το 2014 είχε εισοδήματα 54.436 ευρώ, ενώ για το 2015 τα έσοδά του ανήλθαν σε 100.333 ευρώ.

«Για αδιανόητο πόσο καταναλωτικού δάνειου» έκανε λόγο τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης. Κάλεσε τον κ. Πολάκη να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις για να φανεί πότε έβγαζε πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και καταστράφηκε οικονομικά όταν έγινε υπουργός.

«Εκατό χιλιάδες καταναλωτικό δάνειο δεν παίρναμε ούτε πριν την κρίση» σχολίασε στον σταθμό μας ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μαστρογεωργίου, διερωτώμενος γιατί δεν πήγε σε μια άλλη τράπεζα, ή στην Eurοbank όπου είχε πάρει το πρώτο δάνειο. «Δεν μας βοηθάει ο ίδιος να σταματήσουμε να ασχολούμαστε μαζί του», τόνισε.

«Είναι θέμα ισότητας... Ούτε καν μπορεί να ονειρευτεί τέτοιο δάνειο ένας πολίτης. Είναι ηθικό το ερώτημα, έχει προνομιακή μεταχείριση» σχολίασε στον σταθμό μας ο γραμματέας επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης.

«Υπάρχει άσχημη οσμή σε αυτή την υπόθεση... 100.000 ευρώ καταναλωτικό, τεράστιο δάνειο σε έναν υπουργό. Η τράπεζα πρέπει να δώσει στοιχεία για το εάν έχει δώσει παρεμφερή δάνεια και σε άλλους πολίτες. Αυτή την περίοδο οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια» παρατήρησε στον ΣΚΑΪ ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη, πρέπει να πάρει θέση» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Θυμίζεται ότι απαντώντας στο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος ο Παύλος Πολάκης επιχείρησε -μέσω διαδικτύου- να διασκεδάσει τις εντυπώσεις... «θολώνοντας» ωστόσο, περαιτέρω το τοπίο.

«Προκαλεί αληθινή έκπληξη ένας εν ενεργεία αναπληρωτής υπουργός να αναγκάζεται να καταφύγει σε τραπεζικό δανεισμό βάζοντας υποθήκη το σπίτι του (η αξία του οποίου ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ την αξία του δανεισμού) για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου» αναφέρει.

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόταση δυσπιστίας για Τέμπη - Μητσοτάκης: «Ζήτησα συγγνώμη, με κατηγορείτε ότι μόνταρα τις συνομιλίες; Ε δεν ντρέπεστε»

Πολιτική / Πρόταση δυσπιστίας για Τέμπη - Μητσοτάκης: «Ζήτησα συγγνώμη, με κατηγορείτε ότι μόνταρα τις συνομιλίες; Ε δεν ντρέπεστε»

Πρωτοφανής επίθεση του πρωθυπουργού στην αντιπολίτευση - «Επιτήδειοι έριξαν το σπόρο της αμφιβολίας» - Σε 43 άτομα έχουν αποδοθεί κατηγορίες
NEWSROOM
«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Για τον Πολάκη να πούμε τα χειρότερα. Τα έχω πει κι εγώ πολλάκις. Και να τον φάμε σε όλα.Απλά να θυμηθούμε κάτι νυν υποψήφιους δημάρχους οι οποίοι μπήκαν στη πολιτική ως μεσοαστοί και βγήκαν ζάμπλουτοι, με ήθος επιπέδου "γ@μησε τον π0ύστη τον τάδε, ω δείνα, ω δείνα". Ή κάτι συνταξιούχους πολιτικούς που ως συνδικαλιστές είχαν τριμμένα παντελόνια και όταν τους ανέλαβαν κάτι επιχειρηματίες γίναν υπουργοί εργασίας.