Στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου ο Τσίπρας- Βραβεύεται μαζί με Ζάεφ για τις Πρέσπες

Στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου ο Τσίπρας- Βραβεύεται μαζί με Ζάεφ για τις Πρέσπες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για το Μόναχο αναχωρεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας όπου θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια, ενώ θα λάβει το βραβείο Ewald von Kleist, μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το Σάββατο το πρωί (10:00) θα έχει συνάντηση με ομάδα Αμερικανών γερουσιαστών.


Στη συνέχεια (15:00) θα απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και μετά θα έχει συναντήσεις στις 16:00 με την συμπρόεδρο των Πρασίνων Ανναλένα Μπέρμποκ και στις 17:00 με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Στις 20:00 θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο κατά το οποίο θα τιμηθεί από κοινού με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, με το βραβείο Ewald von Kleist.

Tο βραβείο θα απονεμηθεί στους δύο πρωθυπουργός ως αναγνώριση της προσφοράς τους υπέρ της συνεννόησης και επίλυσης των διαφορών μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

Παρόντες  στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια θα δώσουν περισσότεροι από 600 διεθνείς παράγοντες από όλα τα πεδία λήψης αποφάσεων, εκ των οποίων περισσότεροι από 35 επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων και 50 ΥΠΕΞ και υπουργοί Άμυνας κρατών - μελών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Εκ μέρους της Γερμανίας θα βρεθούν εκεί η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και υπουργοί της κυβέρνησής της. Τη Ρωσία θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. 

Η αμερικανική αποστολή με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Μ. Πενς αναμένεται φέτος να είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στην ιστορία της διοργάνωσης.

Επιπλέον παρόντες θα είναι οι γ.γ. του ΟΑΣΕ, της Interpol, του ΝΑΤΟ, η διευθύντρια του ΔΝΤ, o πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η μεταβατική διευθύντρια της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM