Σεισμός

Γαβρόγλου: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα, απλώς δεν μοιράζουν τα κέρδη

Γαβρόγλου: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα, απλώς δεν μοιράζουν τα κέρδη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
4

«Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα, απλώς δεν μοιράζουν τα κέρδη», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, παροτρύνοντας τους βουλευτές της ΝΔ «να μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους».

Αφορμή για αυτήν τη δήλωσε του υπουργού Παιδείας έδωσε παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Αναστάσιου Δημοσχάκη, ο οποίος, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια, δήλωσε ότι μετά το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας για τις αναθεωρητέες διατάξεις του Συντάγματος, «για άλλα δέκα χρόνια η Ελλάδα, δυστυχώς, δεν θα τύχει αυτού του μεγάλου προνομίου να έχει ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο».

Ο βουλευτής έκανε αναφορά και στο βιογραφικό σημείωμα του υπουργού Παιδείας, παρατηρώντας πως «υπερηφανεύεται ότι δίδαξε σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της Αμερικής».

«Πολύ φοβάμαι ότι και εσείς έχετε εμπλακεί σε αυτήν την πολύ απίστευτη ιδεολογική διάσταση γύρω από το άρθρο 16. Μη μιλάτε για μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα, απλώς δεν μοιράζουν τα κέρδη. Αυτό είναι η μεγάλη διαφορά. Αλλά κάποιος πρέπει να δημιουργεί κέρδη για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Μην, λοιπόν, κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας», τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα πραγματικά να κάνετε μία ανασκόπηση -είναι πάρα πολύ εύκολο να γίνει αυτό- και να μου πείτε πόσα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπάρχουν στην Ευρώπη και τι ποιότητας είναι τα ελάχιστα που υπάρχουν. Σας προλαβαίνω, είναι πάρα πολύ κακή η ποιότητα των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν είναι σήμερα μία παράδοση της Ευρώπης, είναι βασικά της Αμερικής. Και τα ελληνικά πανεπιστήμια -όπως ελπίζω να γνωρίζετε- έχουν θεσμούς που μπορούν να διαχειριστούν και χρήματα που έρχονται από κοινωφελή ιδρύματα κλπ.».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
4

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ενω στα δημόσια το εμπόριο ναρκωτικών ανθει και τα κερδη μοιράζονται στα ταξικα αδέρφια ... Επιπλέον το κίνημα κερδίζει μυριαδες ανεγκεφαλους με κριτική σκέψη αμοιβαδας που εξασφαλιζουν τη διαιωνιση της νομενκλατουρας μιας παραδοξης ελίτ που με όραμα την αριστερή ολοκλήρωση προς τον προηγούμενο αιώνα στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια για να συνεχισουν την παράδοση της χειραγωγησης ανεγκεφαλων μαζων....Εμετος, πραγματικά δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση.
Ειναι καταντια την εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης πρώτο θέμα στην ατζεντα υπουργου Παιδείας να είναι το ιδιοκτησιακο καθεστως και όχι η αναβάθμιση των υπαρχόντων ιδρυματων. Επίσης η τυτοχρονη απελευθέρωση των ιδιωτικών εκτος απο αυξημένες δυνατότητες επιλογων θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση δισ που μέχρι τωρα ξοδευονται απο Ελληνικά νοικοκυρια για σπουδές στο εξωτερικό. Πραγματικά αντι να αντιμετωπίζουν την παιδεία σαν μοχλο ανάπτυξης κάνουν οτιδήποτε ειναι δυνατό να την υποβαθμισουν μεσα απο αδιανοητες αγκυλωσεις.
"Ενω στα δημόσια το εμπόριο ναρκωτικών ανθει και τα κερδη μοιράζονται στα ταξικα αδέρφια ... Επιπλέον το κίνημα κερδίζει μυριαδες ανεγκεφαλους με κριτική σκέψη αμοιβαδας που εξασφαλιζουν τη διαιωνιση της νομενκλατουρας μιας παραδοξης ελίτ που με όραμα την αριστερή ολοκλήρωση προς τον προηγούμενο αιώνα στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια για να συνεχισουν την παράδοση της χειραγωγησης ανεγκεφαλων μαζων.... Πηγή: www.lifo.gr"Δηλαδή στα ιδιωτικά πανεπιστήμια τοεμπόριο ναρκωτικών δεν υπάρχει ... Σε πολλά (αν όχι σε όλα) διάσημα πανεπιστήμια ο "μπάφος" πάει κι έρχεται και θεωρείται και αναπόσπαστο κομμάτι μιας περίεργης "μαγκιας"Και σε ότι αφορά τη δεύτερη παράγραφο να θυμηθούμε μερικά "λαμπερά πνεύματα" που πέρασαν από διάσημα πανεπιστήμια ( ΓΑΠ. Α. Σαμαράς, Κων/νος Καραμαλής ο Β', Γιανννννννης Βαρουφάκης δε συνεχίζω κουράστηκα) ενώ μπορώ να θυμηθώ και μια τουλάχιστον περίπτωση πραγματικά λαμπρού πνεύματος που δεν πέρασε από κανένα πανεπιστήμιο ( Μακρυγιάννης) Αλλο τι διδάσκεσαι και άλλο τι κατανοείς από αυτό που διδάσκεσαι είτε ιδιωτικώς είτε δημοσίως εκπαιδευμένος. Μην τα μπερδεύουμε!!!