Ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσαν κοινή απάντηση σε δημοσιεύματα που εμπλέκουν τους δήμους τους σε παράνομη συνεργασία με τον Τζορτζ Σόρος. 

 

Υπενθυμίζεται πως και ο Πάνος Καμμένος ανέφερε χθες σε εκπομπή ότι ο Τζορτζ Σόρος έχει χρηματοδοτήσει τους Γιώργο Καμίνη και Γιάννη Μπούταρη. «Ο Σόρος πληρώνει τον Μπουτάρη και τον Καμίνη για να έχει διείσδυση στην πολιτική σκηνή. Στον δήμο Θεσσαλονίκης, στο δήμο της Αθήνας έχει δώσει κονδύλια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Στον χώρο της συνωμοσιολογίας και του ακραίου 'ψεκασμού', ανήκουν όσα -υπό την προστασία της βουλευτικής ασυλίας- διαδίδονται για σκοτεινές, ανήθικες και παράνομες συνεργασίες των δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης με τον επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος» τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση τους οι δήμαρχοι Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας σε δημοσιεύματα και δίνοντας διευκρινίσεις για τη συνεργασία των δύο δήμων με τη ΜΚΟ Open Society Foundation.

 

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζουν ότι οι δήμοι τους «συνεργάζονται προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων τους με δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η Open Society Foundation, με διαφάνεια και τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών που ελέγχονται από τα Δημοτικά Συμβούλια τους και είναι προσβάσιμες στο ευρύ κοινό ακόμη και μέσω του διαδικτύου».

 

Επίσης διευκρινίζουν ότι «η συνεργασία αυτή, το αντικείμενο, οι όροι και οι προϋποθέσεις της οποίας καθορίζονται από τους δήμους μας και όχι από το συγκεκριμένο Ίδρυμα, αφορούν την ενίσχυση ευάλωτων ομάδων, την ομαλή κοινωνική ένταξη προσφύγων και την εκπαίδευσή τους.

 

Στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπως και σε άλλους δήμους, αφορούσε κατά καιρούς και την προμήθεια πετρελαίου για τη θέρμανση των σχολείων» τονίζεται στην ανακοίνωση. 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr