Συγγνώμη από τον ελληνικό λαό ζήτησε ο Θεόδωρος Τσουκάτος

Συγγνώμη από τον ελληνικό λαό ζήτησε ο Θεόδωρος Τσουκάτος Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
2

«Συγγνώμη από τον ελληνικό λαό», ζήτησε σήμερα ο Θεόδωρος Τσουκάτος κατά την απολογία του, ενώπιον δικαστηρίου, για την υπόθεση Siemens.

Ο Θεόδωρος Τσουκάτος κατηγορείται για την υπόθεση της χρηματοδότησης με 1 εκατομμύριο μάρκα (420.000 ευρώ) από τη Siemens, το 1999.

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, μπήκε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο «των δημοσίων σχέσεων που έκανε η εταιρία με το τότε κυβερνών κόμμα».

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, από τους ψηφοφόρους που μας στήριξαν, από την Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και τους 12 ανθρώπους που ενεπλάκησαν άθελά τους για να έρθουν τα χρήματα από τη Siemens στο κόμμα», ανέφερε ο κ. Τσουκάτος. 

«Δεν ζητώ συγνώμη από τη ηγεσία του κόμματός μου, που με εγκατέλειψε και με έκανε αποδιοπομπαίο τράγο, σάκο του μποξ για τα άλλα κόμματα, και στόχο της τρομοκρατίας. Απαιτώ να μου ζητήσει συγνώμη γιατί δεν είπε την αλήθεια», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Τσουκάτος κατηγορείται ότι πήρε το ποσό αυτό για να δωροδοκήσει άγνωστους υπαλλήλους του ΟΤΕ ώστε να πάρει η Siemens τη σύμβαση 8002 για τη ψηφιοποίηση του οργανισμού. 

«Ήμουν άσχετος με τη σύμβαση, ήμουν στο κόμμα, δεν είχα σχέση με συμβάσεις», υποστήριξε το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. 

«Είναι γνωστό πως ο Χριστοφοράκος και η Siemens είχαν σχέση από πολύ παλιά με πανίσχυρα στελέχη του ΟΤΕ, αρμόδιους για το θέμα κλπ (χωρίς να θέλω να υπονοήσω τίποτα) και ειχε ανάγκη τον άγνωστο σε αυτούς Τσουκάτο για να πάρει 420.000 ευρώ να τα δώσει σε άγνωστους υπαλλήλους; Είναι παράλογο. Απλώς έπρεπε να με εντάξουν στο σκηνικό, για να δικαιολογηθεί πολιτικά αυτή η κατάσταση», πρόσθεσε. 

Το κόμμα θέλει να με κάνει αποδιοπομπαίο τράγο 

 

«Θεώρησα πως το κόμμα θέλει να με κάνει αποδιοπομπαίο τράγο. Δε με κάλεσαν καν να με ρωτήσουν. Δεν ρώτησαν τους ταμίες. Δεν κάλεσαν έμπειρα στελέχη όπως ο κ. Λάμπρου να τους πει πως γινόταν η διαδικασία», υποστήριξε ο κ. Τσουκάτος.

«Έκαναν μια γενική δήλωση και ο κ. Παπακωνσταντίνου (τότε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ) έλεγε κάθε μέρα πως τα χρήματα δεν πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήθελαν να πάρουν πολιτικό κόστος καθώς πήγαιναν τότε σε εκλογές», συμπλήρωσε αναφέροντας πως αν το παραδέχονταν θα έχαναν και την κρατική χρηματοδότηση γιατί υπήρχε παραβίαση της εκλογική νομοθεσίας.

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος από αυτό το εδώλιο για τη λίστα Λαγκάρντ, είπε 'το κόμμα μου με έριξε στα σκυλιά'. Τον καλώ να αναλογιστεί τη έλεγε για μένα, χωρίς καν να με ρωτήσει», πρόσθεσε. 

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
O Τσουκάτος είπε και άλλα όμως Είπε πως "Το 2000 οι χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ από εταιρείες έφθασαν τα 16 δισ. δραχμές. Δεν ήταν μόνο η Siemens, ήταν και άλλες εταιρίες. Αυτές οι εταιρίες συνεχίζουν να υπάρχουν και συνεχίζουν να χρηματοδοτούν κόμματα… Οι ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις των κομμάτων ήταν ένα καθεστώς που κανείς δεν ήθελε να το ψάξει, από κανένα κόμμα."και κάλυψε τον Σημίτη λέγοντας " Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου, ο κατηγορούμενος τόνισε πως για το επίμαχο χρηματικό ποσό ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης «ούτε το γνώριζε, ούτε του το είπα».Πηγή: http://www.efsyn.gr/arthro/tsoykatos-zito-syggnomi-ap-ton-lao-ohi-ap-komma-moyΦυσικά τα μη συριζαίϊκα μέσα το θάψανε ... Ας πάμε στην ουσία .. Που, πότε , ποια κόματα και πόσο χρηματοδοτήθηκαν και απο ποιούς;Ποιοι βοηθήσανε στην επένδυση των χρημάτων και γιατι δεν περίσσεψε φράγκο για τις αποπληρωμές των κομματικών δάνειων στις τράπεζες;Κατά τα άλλα για την κρίση φταίνε οι μισθωτοί του ιδ. τομέα , οι δημόσιοι υπάληλοι , οι μικροεπαγγελματίες κλπ κλπ ενω ο ΣΥΡΙΖΑ μας κόστισε ενώ οι άλλοι είναι παρθένες και θέλουν να μας ξανασώσουν!
Καμία συγνώμη τσουκάτε μου.Εσένα θέλει ο λαός. Εσύ και οι όμοιοί σου τουςδιδάξατε τα κόλπα και όλοι πλέον ''πονήρεψαν''.Γιαυτό ξαναγεννήθηκε το πασοκ από τις στάχτες του. Ζήτω ο συριζα!