Κουίκ: Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ

Κουίκ: Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, που παρέλαβε τη βουλευτική έδρα μετά την παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου. 

«Δεν υπάρχει περίπτωση», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Κουίκ. «Όλα αυτά τα βαριά πράγματα που έχει πει για μένα έχουν κλείσει όλα τα περιθώρια. Θα μπορούσε ίσως τον Οκτώβριο - Νοέμβριο αν είχε δεύτερες σκέψεις, να κάναμε κάποιες κουβέντες, αλλά και τι δεν μου έχει πει. Οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια. Τα κλείνω εγώ τα περιθώρια».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο υφυπουργός μίλησε πάντως με θετικά λόγια για τον «πατριωτισμό» του Πάνου Καμμένου. 

«Αυτό που είπα ότι δεν θέλω να λέω πράγματα για ανθρώπους που δούλεψα μαζί, ισχύει πάνω από όλα για τον Πάνο Καμμένο. Είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, πατριώτης και αυτό το υπογραμμίζω», είπε χαρακτηριστικά. 

«Διευκρινίζω ότι αυτό που είπα χθες εννοούσα ΝΔ και τα συνεταιράκια του ΚΙΝΑΛ. Καμία μομφή, καμία αιχμή για τον Πάνο Καμμένο. Στο κάτω - κάτω της γραφής είναι από τους ελάχιστους που σηκώνουν ανάστημα απέναντι σε όλο αυτό το διεφθαρμένο σύστημα και κυρίως σε εκείνους που θέλουν να παίζουν τον ρόλο του "νταβατζή" στη δημόσια ζωή».

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα που ηρέμησε πια η κυβέρνηση, που δεν έχει εσωτερικές αναταραχές, οι οποίες δημιουργούνται και από τη συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου, νομίζω πιο συγκεκριμένα τώρα μπορεί να βγάλει το πρόγραμμα». 

«Έχω εμπιστοσύνη στον Τσίπρα»

«Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει όλα τα εχέγγυα να μπορέσει να πάει την Ελλάδα μπροστά. Εγώ δεν δήλωσα ποτέ ότι είμαι Αριστερός. Αλλά του έχω εμπιστοσύνη, δούλεψα δίπλα του δύο χρόνια, μπορώ να σας πω ότι σκέφτεται εθνικά, πατριωτικά και εμένα αυτό με ικανοποιεί. Ας φθάσουμε κοντά στις εκλογές τον Οκτώβριο και θα κάνω κουβέντα και μαζί του. Οι εκλογές θα είναι στις 20 Οκτώβρη σας λέω και ημερομηνία».

«Θα παρέμενα στους ΑΝΕΛ»

«Εδώ και 15 ημέρες, μέσω ενδιάμεσου - γιατί δεν ήθελα να μιλήσω απευθείας - είχα καταστήσει σαφές στον Πάνο Καμμένο (...) ότι με την ορκωμοσία μου δεν θα δήλωνα ανεξαρτητοποίηση και θα παρέμενα, ακριβώς γιατί μπορεί να με έδιωξαν με τον τρόπο - και μάλιστα χειροκροτώντας όρθιοι στο Εθνικό Συμβούλιο (...) αλλά καθώς θα έκλεινε η πόρτα του σπιτιού πίσω (...)  δεν θα το γκρέμιζα. Θα έμενα εκεί, και από εκεί και πέρα θα ήταν απόφαση άλλου αν θα με διαγράψει ή όχι. Εγώ έκανα αυτό που θα έπρεπε να κάνω πολιτικά και ηθικά. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήρθαν αλλιώς και έτσι το έλυσε η ζωή το θέμα». 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM