Δημοσκόπηση: Στις 5,5 μονάδες η ψαλίδα σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και πεντακομματική Βουλή

Δημοσκόπηση: Στις 5,5 μονάδες η ψαλίδα σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και πεντακομματική Βουλή Facebook Twitter
Eurokinissi
2

Σταθερή παραμένει στις 5,5 μονάδες η διαφορά ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata.

Ωστόσο, στο αποτέλεσμα της Δημοσκόπησης που έγινε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών» αντανακλάται η πόλωση της περιόδου, αφού το άθροισμα των δύο κομμάτων έχει αυξηθεί κατά έντεκα μονάδες (από το 43,5% στο 54,5%).


Επιπλέον οι πολίτες επικροτούν με υψηλά ποσοστά τις κινήσεις της κυβέρνησης στον εργασιακό τομέα και ζητούν ενίσχυση του Δημοσίου σε κρίσιμους τομείς παροχής υπηρεσιών (όπως η Υγεία και η Παιδεία).

Στις επόμενες εκλογές, οι πολίτες θεωρούν πλειοψηφικά ότι το δίπολο που θα κυριαρχήσει είναι το «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ», ενώ φαίνεται ότι το θέμα των Πρεσπών, παρότι κυριάρχησε στην επικαιρότητα, δεν επηρεάζει την πρόθεση ψήφου.

Σε πεντακομματική μετατρέπεται η Βουλή, από οκτακομματική που είναι σήμερα, καταγράφοντας έτσι την συρρίκνωση και εξαφάνιση αρκετών από τα νέα κόμματα που γεννήθηκαν μέσα στην κρίση.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 24,5%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 7%, Κίνημα Αλλαγής με 6%, ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 0,5%, οι ΑΝ.ΕΛΛ. με 0%, η Ενωση Κεντρώων με 1,5%, η ΛΑ.Ε. με 0,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, το ΜέΡΑ25 με 0,5% και η Ελληνική Λύση με 2,5%. «Αλλο» κόμμα λέει το 2%, «αποχή/άκυρο/λευκό» 8% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» 9,5%.

Ο ένας στους δύο (53%) απ' όσους ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δηλώνει ότι σε ποσοστό 80% και άνω θα τον ξαναψηφίσει, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τη Ν.Δ. είναι 76%, κάτι που δείχνει και τη μεγαλύτερη συσπείρωση του χώρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με την ηλικιακή τους κατηγορία, οι ψηφοφόροι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 23% των 17-34 ετών, το 24% των 35-54 ετών και το 26% των άνω των 55 ετών. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τη Ν.Δ. είναι: 28%, 25% και 36%.

Με πληροφορίες από efsyn

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM