Με 153 ψήφους υπέρ εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της βουλής το σχέδιο νόμου «κύρωση του πρωτοκόλλου στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

 

Στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε, υπέρ του Πρωτοκόλλου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Έλενα Κουντουρά (με επιστολική ψήφο), Κατερίνα Παπακώστα, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Δανέλλης, Σταύρος Θεοδωράκης.

 

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι βουλευτές Εύη Χριστοφιλοπούλου, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Κασαπίδης και Στάθης Παναγούλης που είχαν αποστείλει αρνητική πρόθεση ψήφου.

 

Απών από την ψηφοφορία ήταν και ο Βασίλης Κόκκαλης ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός ψήφισε «παρών».

 

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας την παραίτησή του κατέθεσε με επιστολή ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

 

Ο κ. Παπαχριστόπουλος απέστειλε την σχετική επιστολή στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, αφού έδωσε πρώτα θετική ψήφο στο Πρωτόκολλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κατά την ονομαστική ψηφοφορία.

 

Τον βουλευτή είχε διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος. Την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών, Τέρενς Κουίκ.

  

Έντονες αντιπαραθέσεις 

 

Της ψηφοφορίας προηγήθηκαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. 

 

«Θα με ευγνωμονείτε που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Πάνπ Καμμένο.

 

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα». Να 'στε καλά», είπε ο Πάνος Καμμένος και αποχώρησε, από την αίθουσα.

 

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr