Καμμένος: Είστε ψυχρός εκτελεστής - Τσίπρας: Δεν σε άφησα να γίνεις νέος Αντώνης Σαμαράς

Καμμένος: Είστε ψυχρός εκτελεστής - Τσίπρας: Δεν σε άφησα να γίνεις νέος Αντώνης Σαμαράς Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
3

Την πιθανότητα παραίτησής του από βουλευτής ανακοίνωσε πριν από λίγο από το βήμα της βουλής ο Πάνος Καμμένος ενώ εξαπέλυσε και επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα - η οποία ωστόσο δεν έμεινε αναπάντητη.

Ο Πάνος Καμμένος είπε στον Αλέξη Τσιπρα «είστε ψυχρός εκτελεστής» ενώ άφησε υπονοούμενα για «γέφυρες διαπλοκής» με την ΝΔ.

«Ελπίζω να μην αληθεύει ότι ο πρωθυπουργός δεν θα παρευρεθεί στην συζήτηση» είπε όταν ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος, και τη στιγμή εκείνη μπήκε τελικά στην αίθουσα ο Αλέξης Τσίπρας.

Η είσοδος Τσίπρα την ώρα που ο Καμμένος αναρωτιέται αν θα είναι εκεί όταν μιλά:

 

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απαντώντας επί προσωπικού και είπε ότι δεν θα σχολιάσει με ψυχαναλυτικούς όρους όσα είπε ο Καμμένος αλλά πρόσθεσε: «Θα με ευγνωμονείτε που δεν σας επέτρεψα να σας καταγράψει η ιστορία ως νέος Αντώνη Σαμαρά γιατί αντιλήφθηκα έγκαιρα τον πολιτικό σας σχεδιασμό να ανατρέψετε την κυβέρνηση με αφορμή ένα εθνικό θέμα».

«Θυμάστε όταν μιλούσαμε για τις μάχες που κερδίζαμε στη Βουλή; Μας οδηγείται πλέον στην αντιπολίτευση. Αν φύγω από εδώ εγώ θα πάω σπίτι μου», είπε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας εναντίον του Τσίπρα.

Αναφέροντας πως βρίσκεται στη βουλή εδώ και είκοσι πέντε χρόνια ανέφερε πως δεν θα παρακαλέσει κανέναν. «Θα προτιμήσω σήμερα το βράδυ, ίσως να σας δώσω την παραίτηση μου ως βουλευτής», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.  

Σημειώνεται πως μετά την ομιλία και τη διαγραφή του βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλου η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ θα διαλυθεί. 

«Ασφάλεια μου είναι η ασφάλεια της αλήθειας του ελληνικού λαού», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας το γεγονός πως θα βρεθεί χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα. 

«Η δική μας εκτέλεση δεν σημαίνει και πολλά πράγματα, για εσάς δεν σημαίνει τίποτα, δείξατε πως είσαστε πολύ ψυχρός εκτελεστής. Η εκτέλεση της Μακεδονίας σημαίνει πολλά», είπε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

«Θα έπρεπε να σέβεστε αρχές και ιδέες αφού δεν σέβεστε ανθρώπινες σχέσεις.»

«Εδώ παίζετε το θέατρο του παραλόγου που έχει εξήγηση και την έδωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1995 μετά τις Κάννες. Τότε μίλησε για το διευθυντήριο των Βρυξελλών που τον πίεζε για να παραδώσει τον όρο Μακεδονία, και είπε ότι πάμε σε ένα είδος συρρίκνωσης εθνικής δύναμης» είπε ο κ. Καμμένος και διάβασε ένα απόσπασμα της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού.

«Σήμερα ερχόμαστε σε ένα Κοινοβούλιο που στηρίζετε στον ΣΥΡΙΖΑ και αποστάτες. Το ΣΥΡΙΖΑ που έλεγχε τι θα πούμε στο ΝΑΤΟ, σήμερα, εν γνώση του, υπογράφει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και τη μεταφορά της βάσης του Ιντσιρλίκ στα Σκόπια, χωρίς να υπάρχει καν πρόβλεψη αν θα έχει και πυρηνικά. Αντίθετη σε αυτή τη σύμβαση είναι και η ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Κάποτε ψήφιζαν τα δέντρα, σήμερα ψηφίζουν οι καρέκλες που εξαγοράζονται έναντι συνειδήσεων», πρόσθεσε και διευκρίνισε πως δεν έχει χτίσει καμία γέφυρα με τη Νέα Δημοκρατία. 

«Θα μπορούσατε να βρείτε τη δημοκρατική ευαισθησία του 2015 και να κάνετε δημοψήφισμα. Κρίμα κύριε πρωθυπουργέ», ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του. 

Με στίχους Καβάφη η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα

 

Αμέσως μετά τη τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου τον λόγο ζήτησε και πήρε ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Όπως βλέπετε είμαι εδώ», είπε στην αρχή της τοποθέτησής του. 

«Όχι για να ακολουθήσω την προσπάθεια που καταβάλλετε. Ομολογώ ότι δεν δύναμαι να παρακολουθήσω την εντατική προσπάθεια να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε με έναν στίχο του Κωνσταντίνου Καβάφη που αναφέρει: «Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θα βρεις άλλες θάλασσες, η πόλις θα σε ακολουθεί».

Όμως και ο Πάνος Καμμένος απάντησε  με στίχους από το ποίημα του Γεωργίου Στρατήγη «Ματρόζος», ενός μεγάλου ναύαρχου από τις Σπέτσες που όπως εξήγησε έδωσε όλη του την περιουσία για τον αγώνα του 1821. «Αν ζητιάνοι σαν και εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν και σε δεν θα φορούσανε το στέμμα» είπε και αποχώρησε από τη αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Η κόντρα είναι τόσο κακοστημένη που κανείς δεν πιστεύει ότι Καμμένος και Τσίπρας είναι όντως στα μαχαίρια. Δεν θα μάλωναν ποτέ, όχι τουλάχιστον πριν στριμωχτούν δικαστικά.
«Αν ζητιάνοι σαν και εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν και σε δεν θα φορούσανε το στέμμα»Αυτό είναι αλήθεια. Αν καρακλοζητουλες σαν τον Καμμένο δεν έχυναν τόσο ιδρώτα να στηρίξουν την κυβέρνηση ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ, τώρα δε θα είχαμε έναν τέτοιο τυχοδιώκτη για πρωθυπουργό.