Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για την «Προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ

Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για την «Προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Κατατέθηκε το απόγευμα στη Βουλή, στην διαρκή επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση του πρωτοκόλλου στη συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την Προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Η συζήτηση για την έγκριση ένταξης της ΠΓΔΜ στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής, με την ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

H Kύρωση αποτελείται από τρία άρθρα. Στο δεύτερο άρθρο αναφέρει ότι το Πρωτόκολλο θα τεθεί σε ισχύ μόλις καθένα από τα Συμβαλλόμενα Μέρη στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού γνωστοποιήσει στην Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής την αποδοχή του Πρωτοκόλλου.


Η Αμερικανική κυβέρνηση θα ενημερώσει όλα τα Συμβαλλόμενα μέρη για την ημερομηνία θέσης ισχύος του παρόντος Πρωτοκόλλου.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM