Απεργία της ΓΣΕΕ

Καμμένος: «Δεν με ήθελαν οι γέροντες του ΣΥΡΙΖΑ, Φλαμπουράρης- Καρτερός»

Καμμένος: «Δεν με ήθελαν οι γέροντες του ΣΥΡΙΖΑ, Φλαμπουράρης- Καρτερός» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Tην εκδοχή του για τις τελευταίες εξελίξεις και ειδικά την προσχώρηση βουλευτών των ΑΝΕΛ στην κυβερνητική πλειοψηφία έδωσε ο Πάνος Καμμένος.

Επίσης, ο πρώην υπουργός Άμυνας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο OPEN έκανε λόγο για «γέροντες του ΣΥΡΙΖΑ» που ήθελαν να τον «τελειώσουν». 

Όσον αφορά τις χθεσινές εξελίξεις ο κ. Καμμένος σχολίασε:

«Εδώ γίνεται ένας παραλογισμός και οι πολίτες έχουν χάσει το μέτρημα. Το θέμα της υπάρξεως της ΚΟ προέκυψε το βράδυ της συζήτησης για τα Σκόπια. Ένας δημοσιογράφος, μου είπε πρόσεχε γιατί ο Βούτσης μου είπε ότι θα επικαλεστούν άρθρο 15 να σου πάρουν τους βουλευτές και την ΚΟ. Έθεσα το θέμα στη Βουλή και στον Πρωθυπουργό κι έδειξε ότι δεν το γνώριζε. Η ομάδα του Μαξίμου που απεργάστηκε το σχέδιο να κοπεί η συνεργασία, βρήκε αυτή τη διαδικασία. Όταν ρώτησα τον Λοβέρδο, προς τιμή του μου είπε ότι δεν γίνεται, πρέπει να το τραβήξουν από τον... λαιμό. ΚΟ σημαίνει ότι έχεις λόγο στη Βουλή, έχεις συνεργάτες, 40 οικογένειες ζουν από τους ΑΝΕΛ για να επιβιώσουμε εμείς στην πολιτική».

Ο κύριος Καμμένος περιέγραψε και το ιστορικό της αποχώρησης του από την κυβέρνηση: 


«Όλα ξεκίνησαν πριν 4-5 μήνες όταν ήμουν στις ΗΠΑ. Ένα πρωτοσέλιδο της ΕΦΣΥΝ έλεγε ότι ήμουν βάρος. Αυτή η τάση στηριζόταν από τον Σκουρλέτη, τον Φίλη, τον Κοτζιά και την ομάδα των γερόντων... Αν τους δεις και συνεδριάζουν νομίζεις ότι είσαι στην ΚΕ του ΚΚΕ. Ο Φλαμπουράρης, ο Καρτερός και οι υπόλοιποι... γέροντες. Συμπαθέστατοι, αλλά αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν συνωμοσίες. Εάν υπήρχε κεντροαριστερό ρεύμα που ήθελε να συνταχθεί με την κυβέρνηση, θα το καταλάβαινα. Εμείς μπλοκάραμε όμως, πολλά θέματα. Εκκλησία, Συμφωνία, δικαιώματα ομάδων κτλ. Υπήρχαν όμως και συνεργασίες. Θα αποχωρούσαμε ειρηνικά, αλλά...»

Για τη στάση των βουλευτών των ΑΝΕΛ που στηρίζουν πια την κυβέρνηση είπε:

«Η κυρία Κουντουρά έκανε δημόσιες τοποθετήσεις κατά των Σκοπίων, το ίδιο και ο Παπαχριστόπουλος πριν από καιρό. Από μόνος του, ο τελευταίος, είχε δηλώσει ότι επειδή διαφωνώ με το κόμμα μου Εάν τηρήσει αυτό που είπε δημόσια, θα πρέπει να παραδώσει την έδρα του. Εγώ τον πίεσα να παραμείνει κι έντιμα είπε ότι θα την παραδώσει. Είναι στο χέρι τους να δείξουν ότι δεν θέλουν να κλέψουν την έδρα. Ο Κουίκ θα πρέπει να παραδώσει την έδρα στην κα Σκλαβενίτη που ακολουθεί ή αλλιώς θα κλέψουν την έδρα της Β' Αθήνας.


Όσον αφορά τον Κώστα Ζουράρι, ο Πάνος Καμμένος είπε: «Ο Ζουράρις είναι συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ. Ψήφισε και δήλωσε κατά της Συμφωνίας. Οφείλω να πω ότι είναι πάντα συνεπής.

Όταν του μίλησα χθες το βράδυ, για την επιστολή. Με πήραν 50 φορές να κάνω επιστολή. Με ρώτησαν αν μπορώ για το Σκοπιανό να το κάνω γραπτώς. Του πήραν λοιπόν μια επιστολή, που είναι ξεκάθαρη. Δεν λέει ότι θα ενταχθεί στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Μου δείχνει ανασφάλεια από την πλευρά των γερόντων. Η λογική των επιστολών είναι πρωτόγνωρη για την ελληνική Βουλή. Δεν μπορεί να ζητάς επιστολές και να λέει ότι ό,τι κι αν περάσει, εγώ το προεγκρίνω. Δεν μπορώ να πω πως δεν θα είναι συνταγματική εκτροπή, αν έρθει η Συμφωνία στο ΝΑΤΟ χωρίς 180 ψήφους».

Πολιτική
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM