Βερναρδάκης: «Εξετάζουμε την προσχώρηση των 6 βουλευτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης»

Βερναρδάκης: «Εξετάζουμε την προσχώρηση των 6 βουλευτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης δήλωσε πως στον ΣΥΡΙΖΑ εξετάζουν την προσχώρηση των 6 βουλευτών που δεν ανήκουν στην κοινοβουλευτική του ομάδα και που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στην πρόσφατη διαδικασία στη Βουλή. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Νews 24/7, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως η κυβέρνηση δεν αισθάνεται πως βρίσκεται υπό πίεση.  Φάνηκε βέβαιος πως η πλειοψηφία των 151 θα φανεί στη Βουλή και είπε ότι θα μελετηθεί και το σενάριο προσχώρησης των 6 αν χρειαστεί.  Όσον αφορά τις ερχόμενες εκλογές σημείωσε πως στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν οι διευρύνσεις που επιδιώκει το κόμμα. 

«Κάναμε αυτό που θεωρήσαμε δημοκρατικό καθήκον» δήλωσε σχετικά με τη συζήτηση για αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής. Πρόσθεσε ότι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση ήταν να θέσει στα κόμματα το ζήτημα  της χρηματοδότησης,  του τηλεοπτικού χρόνου,  του χρόνου στη Βουλή κλπ. που έχουν τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Αφού δεν θέλουν αυτοί μία, δεν θέλει ο Τσίπρας δέκα» είπε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Καμμένο, ο κ. Βερναρδάκης τόνισε:  «Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στον Πάνο. Πώς να κάνει αποδεκτές παραιτήσεις που δεν έχουν γίνει ποτέ; Να πάει σε αποπομπές;» αναρωτήθηκε ο κ. Βερναρδάκης και σημείωσε ότι αν συνέβαινε άτι τέτοιο, τότε ήταν που θα μιλούσαν για συναλλαγές στο κυβερνητικό διαζύγιο.

«Η Κουντουρά είναι μια πετυχημένη υπουργός, θα την αποπέμψει ο πρωθυπουργός χωρίς η ίδια να το θέλει;» είπε και μίλησε για άσφαιρα πυρά από τον πρώην υπουργό Άμυνας. «Αν έχει να πει κάτι ας το πει. Είναι δυνατόν να απειλεί τον Κοτζιά;» συμπλήρωσε.

«Δεν υποτιμούμε ούτε λοιδορούμε τον Πάνο. Συνεργαστήκαμε έντιμα. Κινδυνεύει να πέσει όμως σε παραλήρημα, ξεφτιλίζοντας έναν βουλευτή» σχολίασε όσον αφορά το πρόσφατο περιστατικό της «γκαζόζας». 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM