Μητσοτάκης: Τι συνδέει τον Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας Μαδούρο;

Μητσοτάκης: Τι συνδέει τον Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας Μαδούρο; Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Τα περισσότερα δημοκρατικά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλαν πρόσφατα ένα ισχυρό μήνυμα κατά του καθεστώτος Μαδούρο, με θλιβερή εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε κάποτε ότι το καθεστώς Μαδούρο ήταν ένα πρότυπο, το οποίο και ονόμαζε "μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί στην Ευρώπη". Δικαίως, λοιπόν, θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί τι μπορεί να συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας», τόνισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης.

«Συμμεριζόμαστε τη δυσχερή κατάσταση του λαού της Βενεζουέλας και την επιθυμία του να απαλλαγεί από ένα αδίστακτο δικτατορικό καθεστώς, το οποίο είναι προσκολλημένο στην εξουσία με κάθε κόστος. Ο λαός της Βενεζουέλας αντιμετωπίζει όχι μόνο έλλειψη τροφίμων, αλλά και βία, εκφοβισμό και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως το αίτημα της ΕΕ για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές».

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε δριμεία και προσωπική κριτική στον πρωθυπουργό και για την οικονομική και εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Για το Μακεδονικό

«Ο κ. Τσίπρας σκόπιμα χρησιμοποίησε ένα σημαντικό εθνικό ζήτημα με στόχο να αλλάξει τους συσχετισμούς στο εσωτερικό και να αποκομίσει βραχυπρόθεσμο πολιτικό όφελος. Παράλληλα, ο στόχος του ήταν η αποκατάσταση της προσωπικής του αξιοπιστίας προς τους διεθνείς εταίρους της Ελλάδας, με δεδομένο ότι η συμφωνία με τα Σκόπια ήταν πολύ ψηλά στην ατζέντα τους».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για την Ελλάδα επειδή, μεταξύ άλλων, η χώρα μας αναγνωρίζει για πρώτη φορά μία "μακεδονική γλώσσα" και μία "μακεδονική εθνότητα", τροφοδοτώντας έτσι τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό στην ευαίσθητη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων».

«Εμείς δεν κατηγορούμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους ότι είναι προδότες, όπως έκανε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να έρθει στην εξουσία», προσθέτει. «Δεν απεμπολούμε το δικαίωμά μας να θέσουμε βέτο στην ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η Ελλάδα έχει χάσει την εμπιστοσύνη των αγορών

Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποιεί ότι οι αγορές δεν εμπιστεύονται πια στην Ελλάδα.

«Γνωρίζουν καλά ότι όχι μόνο δεν υλοποίησε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προς όφελος της οικονομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της μεσαίας τάξης, αλλά άσκησε, αντιθέτως, μία πολιτική υπερφορολόγησης, διόγκωσης του κράτους και παρεμπόδισης της επιχειρηματικότητας».

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση έχει πλέον μία οριακή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, η οποία είναι το αποτέλεσμα συναλλαγών κάτω από το τραπέζι με μεμονωμένους βουλευτές, σε πολλούς από τους οποίους υποσχέθηκαν κυβερνητικές ή άλλες θέσεις», προσθέτει. 

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται βέβαιος για τη νίκη του κόμματός του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. 

«Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας το 2019 θα φέρει σταθερότητα και ελπίδα. Η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, όπου οι λαϊκιστές θα υποστούν μία ξεκάθαρη ήττα. Από μόνη της, η προκήρυξη των εκλογών θα αλλάξει το κλίμα στις διεθνείς αγορές και θα σφραγίσει τη μετάβαση από την εποχή της ανασφάλειας στην εποχή ελπίδας για τον ελληνικό λαό».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM