Politico: «Με τις Πρέσπες ο Τσίπρας ξεπλήρωσε τη διάσωση του 2015»

Politico: «Με τις Πρέσπες ο Τσίπρας ξεπλήρωσε τη διάσωση του 2015» Facebook Twitter
EPA
1

«Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Τσίπρας ξεπληρώνει το γραμμάτιο των Ευρωπαίων για τη διάσωση της Ελλάδας το 2015», επισημαίνει το Politico στη στήλη «Brussels Playbook. 

«Μία πλειάδα πρωθυπουργών της ΕΕ επισκέφθηκαν την Αθήνα και τα Σκόπια μέσα στους περασμένους μήνες για να πείσουν και τις δύο πλευρές να φτάσουν σε συμφωνία», αναφέρει η έγκυρη ιστοσελίδα. 

Ο Γιούνκερ παρενέβη επίσης για να «κάνει τα μαγικά του» σε αρκετές περιστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της φοράς που είπε το 2015 στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ η χώρα του βρισκόταν στο έλεος της οικονομικής κρίσης, ότι ο Τσίπρας θα είχε κάποια μέρα την ευκαιρία να «ξεπληρώσει» ένα ακόμη πρόγραμμα διάσωσης που βρισκόταν στα σκαριά, σύμφωνα πάντα με αξιωματούχου, γράφει το Politico. 

«Αυτή η ευκαιρία προέκυψε τώρα. Και παρόλο που οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν ακόμα καλές για τις προοπτικές του Τσίπρα να επανεκλεγεί πρωθυπουργός στις εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν αργότερα μέσα στο έτος, (ο Έλληνας πρωθυπουργός) δείχνει να έχει εξασφαλίσει τη θέση του στα βιβλία της ιστορίας. Διόλου μικρό κατόρθωμα, ιδίως για έναν πολιτικό που πέρασε μέσα από έναν δύσκολο δρόμο για να εξελιχθεί σε statesman», λέει το Politico, το οποίο επισημαίνει και τις αντιρρήσεις της Νέας Δημοκρατίας στη Συμφωνία. 

  

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πάντως με όλους τους φίλους με τους οποίους μοιραζόμουν κοινές απόψεις πριν από 5-10 χρόνια πλέον διαφωνώ.Από το συμβιβασμό της μιας σύνθετης ονομασίας περάσαμε σε σύνθετη ονομασία μόνο για τη χώρα αλλά μη erga omnes και απλή ονομασία για γλώσσα και εθνικότητα. Αυτό δεν είναι ένας από κοινού συμβιβασμός (αυτό θα ήταν ήταν να τους λένε Σλαβομακεδόνες και ότι μιλάνε σλαβομακεδονικά) είναι μία μονομερής υποχώρηση της Ελλάδας.Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει ποια παραχώρηση έχουν κάνει οι γείτονες. Νομίζω ότι η πλειοψηφία αυτών που λένε "καλά έκανε και το έκλεισε το θέμα ο Τσίπρας" εννοούν "βαρέθηκα να το ακούω 30 χρόνια στις ειδήσεις".