Γεροβασίλη: «H έρευνα για την απόπειρα εισβολής στη Βουλή θα βγάλει λαγούς»

Γεροβασίλη: «H έρευνα για την απόπειρα εισβολής στη Βουλή θα βγάλει λαγούς» Facebook Twitter
EUROKINISSI
7

Την πεποίθηση πως η έρευνα για την απόπειρα εισβολής στη Βουλή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της περασμένης Κυριακής θα φέρει μεγάλες αποκαλύψεις, εκφράζει η Όλγα Γεροβασίλη. 

Σε συνέντευξη της στο «Έθνος της Κυριακής», η υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι υπήρχαν καθοδηγητές και υποκινητές, προσθέτοντας ότι «όλα τα δεδοµένα έχουν συγκεντρωθεί µε καταθέσεις», ενώ επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή, όπως λέει «δεν ψέλλισε τις λέξεις "ακροδεξιός" και "ακροδεξιά βία"».

«Συνάντησα και µίλησα µε τους άνδρες των ΜΑΤ, που όλοι είδαµε ότι δέχθηκαν συνεχόµενες επιθέσεις από τάγµατα εφόδου στα σκαλοπάτια της Βουλής. Οι ίδιοι ήταν που περιέγραψαν οργανωµένη ακραία βία, µε επαναλαµβανόµενες εφόδους και υποχωρήσεις. Είναι αστυνοµικοί που βρίσκονται χρόνια στον δρόµο και αυτοί χαρακτήρισαν το γεγονός πρωτόγνωρο, µε βία, µε µίσος και µε χυδαίες φραστικές επιθέσεις. Υπήρχαν καθοδηγητές και υποκινητές. Ολα τα δεδοµένα έχουν συγκεντρωθεί µε καταθέσεις, µαρτυρίες, οπτικοακουστικό υλικό και συντάσσονται οι αντίστοιχες δικογραφίες στην Αθήνα και στη Βόρεια Ελλάδα», λέει η υπουργός. 

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν ψέλλισε τις λέξεις «ακροδεξιά», «ακροδεξιός» και «ακροδεξιά βία», παρά µόνο κατέφυγε στο γενικόλογο κλισέ για «βία απ' όπου κι αν προέρχεται», «ψαρεύοντας» για άλλη µία φορά ακροδεξιά. Φυσικά δεν θέλω να αδικήσω τον κ. ∆ένδια, που στάθηκε µε αξιοπρέπεια. Αντίθετα, από άλλους ακούσαµε απίστευτα ευφυολογήµατα όπως ότι "οι ακροδεξιοί δεν χρησιµοποιούν κόκκινη µπογιά" και άλλα ευτράπελα», σχολιάζει. 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό δίπλα από οµάδες που προκαλούσαν επεισόδια στο Σύνταγµα η κ. Γεροβασίλη απάντησε: 

«Οπως σας είπα, οι δικογραφίες που συντάσσονται θα είναι πλούσιες και η ∆ικαιοσύνη θα κάνει το έργο της. Εκτιµώ ότι η έρευνα θα βγάλει λαγούς! Στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει τη θέση περί κατάργησης της χρήσης χηµικών στις διαδηλώσεις. Στη δηµοκρατία ο ρόλος της Αστυνοµίας είναι να προστατεύει τους πολίτες σε αντίθεση µε το αυταρχικό κράτος, που προτείνει η Νέα ∆ηµοκρατία, µε ρόλο µόνο κατασταλτικό. Στη δηµοκρατία ο ρόλος της Αστυνοµίας πρέπει να είναι κυρίως προληπτικός και να αντιµετωπίζει τις έκνοµες ενέργειες µε βάση τις αρχές της αναγκαιότητας, της αναλογικότητας και της καταλληλότητας».

Πολιτική
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν ήταν που είχε επιπληξει αστυνομικο διοτι δεν επετρεψε σε ενα που συμμετειχε σς πορεια δθαμαρτυριας να μπει στη Βουλη;https://youtu.be/Bhq8LOwCQsMΜην τρελαθούμε...
Κάποιος κακοπροαίρετος μπορεί να θυμάται εικόνες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ , έξω από τη Βουλή, με τους Αγανακτισμένους , να μουτζώνουν, να φωνάζουν να καεί η Βουλή και να ενθαρρύνουν το πλήθος να κάνει ντου. Πρόκειται για κακοπροαίρετα άτομα, φασίστες, που προσπαθούν να σας πείσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προέτρεψε σε βία,δεν ευθύνεται για επεισόδια και προπηλακισμούς πολιτικών αντιπάλων. Όπως θυμόμαστε όλοι πεντακάθαρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατά της βίας καθώς είναι ένα σύγχρονο δημοκρατικό κόμμα. Τα θυμόμαστε, δεν θα μας τρελάνουν οι δεξιοί. Επειδή όμως για κάποιους φασίστες η βία είναι η μητέρα της ιστορίας κι άλλα χαριτωμένα, καλά κάνει η Γεροβασίλη και φτιάχνει φακέλους. Φακέλους να δεις που θα δει στο μέλλον... ======
Το να συγκρίνεις τις διαδηλώσεις των αγανακτισμένων με τις διαδηλώσεις των μακεδονομαχων είναι κάτι πάντως ....... από κάπου πρέπει να πιαστείς να πεις το δικό σου.
Εξήγησέ μας πως η βία όσων έχασαν κάποιο επίδομα ήταν δικαιολογημένη , ενώ η βία για το ξεπούλημα της ιστορίας της χώρας είναι αδικαιολόγητη. Γιατί αν καταδικάζει κάνεις τη βία απερίφραστα, δεν είναι τίποτα δικαιολογημένο. Αλλά οι Συριζαίοι δεν θα έπρεπε να κλαψουρίζουν. Τρεχάτε ποδαράκια μου τώρα.
Δεν μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα - υπάρχουν κάποια κοινά ως προς το τι έφερε αυτές τις αντιδράσεις / συλλαλητήρια όπως η πολιτική /οι των τελευταίων τριάντα χρόνων, η διαπλοκή των τελευταίων ετών, η απουσία προγράμματος και γενικά ρεαλιστικής πολιτικής..... των τελευταίων 30 ετών κτλ κτλ. Η κυριότερη διαφορά όμως από την άλλη είναι τα χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων: από τη μια είχε μαζική συμμετοχή που δεν θα την χαρακτήριζες και αριστερή και από την άλλη καθαρά δεξιά μέχρι εσχάτων με πυρήνα την χρυσή αυγή και την εκκλησία. Διαδήλωσαν για την απώλεια ενός επιδόματος !! 25 % απώλεια σε ΑΕΠ και 1/3 ανέργους δεν το λες και απώλεια επιδόματος.Το «πούλησαν την ιστορία» για μένα είναι καθαρά έλλειψη γνώσεων για το θέμα και δογματικός φανατισμός, γενικώς έχουμε ένα θέμα με τα της παιδείας είς τη χώρα των Αγίων.