Γεννηματά: Go back κύριε Τσίπρα

Γεννηματά: Go back κύριε Τσίπρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Για μονοπωλιακή εκχώρηση του όρου «Μακεδονία» στην πΓΔΜ με τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. 

Κατά την ομιλία της στην ολομέλεια, η κα Γεννηματά ξεκαθάρισε πως το ΚΙΝΑΛ δεν θα συναινέσει, ούτε θα «συνυπογράψει» την προτεινόμενη λύση του ονοματολογικού, που ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. 

Όπως υποστήριξε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, η συμφωνία αυτή δεν πρόκειται για συμβιβασμό στο ονοματολογικό αφού, κατά την ίδια, παραχωρείται το «μονοπώλιο» του όρου «Μακεδονία» στη γειτονική χώρα. 

«Μάταια προσπαθεί η κυβέρνηση να οχυρωθεί πίσω από τη ρηματική διακοίνωση γιατί στο κείμενο αυτό αναφέρεται δύο φορές ο όρος μακεδονικός λαός. Γιατί δεν επιλέχθηκε ο όρος citizenship ώστε να αποφευχθούν οι παρανοήσεις;», αναρωτήθηκε.

«Με τη συμφωνία της κυβέρνησης έχουμε μακεδονικό λαό που κατοικεί στην βόρεια Μακεδονία και μιλά μακεδονικά», εξήγησε η κα Γεννηματά, εκτιμώντας πως αυτοί οι όροι δημιουργούν τις συνθήκες για την διατήρηση των παλιών «αλυτρωτικών διεκδικήσεων» και δημιουργία νέων. 

«Τα δώσατε όλα κ. Τσίπρα. Δεν πρόκειται για έναν συμβιβασμό που αναγνωρίζεται η γειτονική χώρα με γεωγραφικό προσδιορισμό» είπε η κα Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των ξένων εις βάρος των εθνικών συμφερόντων, «παραδίδοντας» την πιο βασική θέση της χώρας που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν παραχώρησαν. «Go back κ. Τσίπρα, λέει ο ελληνικός λαός», είπε χαρακτηριστικά. 

«Το όχι του ελληνικού λαού δεν θα μπορέσετε να το κάνετε ναι», κατέληξε η κα Γεννηματά, προβλέποντας πως η «καταδίκη» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες θα είναι «αμείλικτη». 

«Πολλοί από πολλές παρατάξεις αγωνιούν αν θα ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών και ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ο βολικός Τσίπρας θέλει να τελειώσει τη δουλειά, η ΝΔ δεν θέλει να το βρει μπροστά της (...)Όλοι στηρίζουν και τις Πρέσπες και τον κ. Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Kαλά άσε τώρα τις μιμήσεις ατακων του Τσίπρα Φώφη, σώσε το ΚΙΝΑΛ σου πριν την διάλυση που είναι σχεδόν σίγουρη....Και μην λες πολλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει σε σας να στραφεί για καμια ένωση ή συγκυβερνηση και σιγά μην πείτε όχι. Εδώ το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνησε μαζί με τον επι 40 χρονια θανάσιμο εχθρό της, την ΝΔ,στην περίοδο 2012-2015. Καραμανλής και Παπανδρέου (οι παλιοί φυσικά), ποτέ δεν θα έκαναν κάτι τέτοιο.