Σήμερα η κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Σήμερα η κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Facebook Twitter
0

Μετά από τη χθεσινή μέρα εντάσεων στη Βουλή η ώρα της κρίσιμης ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που ζήτα ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε.

Απόψε τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται η συζήτηση για την επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός. Αμέσως μετά θα αρχίσει η ονομαστική (φανερή) ψηφοφορία.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε χθες το μεσημέρι σε συγκρουσιακό κλίμα και πολύ παρασκήνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται 151 ψήφους που όπως όλα δείχνουν θα αποσπάσει οριακά χάρη στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους Κώστα Ζουράρι, Θανάση Παπαχριστόπουλο, Σπύρο Δανέλλη, Έλενα Κουντουρά, Βασίλη Κόκκαλη και Κατερίνα Παπακώστα.

Μετά τη ψήφο εμπιστοσύνης και αν δεν υπάρξει κάποια δραματική ανατροπή απόψε ξεκινά η νέα μάχη για τους 151 που χρειάζονται για τη Συμφωνία των Πρεσπών η οποία την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθει στη Βουλή.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM