Καμμένος: Δεν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης- Μόνη μας διαφορά το όνομα της Μακεδονίας

Καμμένος: Δεν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης- Μόνη μας διαφορά το όνομα της Μακεδονίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Απάντηση στα σενάρια αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, εξαιτίας της διαφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στο σκοπιανό, επιχείρησε ο Πάνος Καμμένος μέσω Twitter. 

«Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών, όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό», έγραψε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα. 


Διαφωνίες στην ΚΟ των ΑΝΕΛ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος πρότεινε στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει τους υπουργούς του κόμματος, αλλά η πρόταση δεν πέρασε, με το σκεπτικό ότι για μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να είναι παρούσες και οι δύο υπουργοί, Κουντουρά και Χρυσοβελώνη, που δεν είχαν προσέλθει στη σημερινή συνεδρίαση. 

  

Με την πρόταση του Πάνου Καμμένου συμφώνησαν μόνο οι δύο βουλευτές: η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης.

Οι υπόλοιποι βουλευτές Κώστας Ζουράρις, Βασίλης Κόκκαλης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, καθώς και ο παριστάμενος υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης, αρνήθηκαν. «Δεν μπορούμε να πάρουμε αυτή την απόφαση εφόσον απουσιάζουν η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκτός και αν έχουν διαγραφεί και δεν το γνωρίζουμε», απάντησαν χαρακτηριστικά. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποφάσισε τη διακοπή της κοινοβουλευτικής ομάδας. 

«Δεν πάω στο Μαξίμου, δεν δίνω καμία συνέντευξη»


«Είμαστε σε διαρκή συνεδρίαση. Αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Σκόπια δεν μπορούμε να λάβουμε αποφάσεις», δήλωσε αμέσως μετά ο Πάνος Καμμένος.

«Ούτε συνέντευξη γίνεται να δώσω. Ούτε συνάντηση, ούτε συνέντευξη αν δεν έχουμε καθαρή εικόνα. Κάθε μέρα αλλάζουν οι τροπολογίες. Δεν ισχύει τίποτα από αυτά που γράφονται στο διαδίκτυο για ψήφο κατά συνείδηση», υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος.

Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε πως η συνάντηση του με τον πρωθυπουργό αναβλήθηκε. «Υπάρχει εμπλοκή στα Σκόπια. Μέχρι να αρθεί η εμπλοκή είπαμε να αναβάλουμε τη συνάντησή μας» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε δημοσιογράφους στη Βουλή.

Ο υπουργός Άμυνας είχε ξεκαθαρίσει το πρωί ότι «δεν είναι απερχόμενος υπουργός».

«Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση», είχε πει χαρακτηριστικά κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής.

Η ΝΔ, μέσω του Κωνσταντίνου Τασούλα είχε δηλώσει ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση και θα συζητήσει την αναβάθμιση των F-16, ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed, με τον διάδοχο του Πάνου Καμμένου.

Όμως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε πως «δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια» και ως εκ τούτου δεν τελεί υπό παραίτηση.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM