Mέρκελ: Να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον η μεταρρυθμιστική πορεία της Ελλάδας

Mέρκελ: Να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον η μεταρρυθμιστική πορεία της Ελλάδας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα στέλνει η Άνγκελα Μέρκελ ενόψει της επίσκεψης της στην Αθήνα. Η Γερμανίδα καγκελάριος φθάνει στη χώρα μας το απόγευμα και θα παραμείνει εδώ έως και αύριο. 

Σε δήλωση της στην «Καθημερινή», η κ. Μέρκελ αναγνωρίζει πως «τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για πολύ κόσμο στην Ελλάδα«. Επισημαίνει παράλληλα πως με το τέλος του τρίτου προγράμματος η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. «Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή  τονίζει πως η χώρα μας μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στη φιλία της με τη Γερμανία ενώ αναφέρεται και στην αλληλεγγύη που έδειξε η Ευρώπη κατά την περίοδο των τριών προγραμμάτων βοήθειας. 

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Μέρκελ: 

«Προσβλέπω με χαρά στην επίσκεψή μου στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή, σε καλές συνομιλίες και ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Η Ελλάδα και η Γερμανία έχουν στενούς δεσμούς τόσο μέσω πλήθους διμερών σχέσεων όσο και ως εταίροι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για πολύ κόσμο στην Ελλάδα. Η Ευρώπη έδειξε με τα τρία προγράμματα βοήθειας την αλληλεγγύη της και στήριξε την Ελλάδα στη μεταρρυθμιστική της πορεία προς τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια δύσκολη πορεία. Ωστόσο με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον. Εδώ θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα στην πορεία της αυτή μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην εταιρική σχέση και στη φιλία της με τη Γερμανία».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM