Οι ευχές των πολιτικών αρχηγών για τα Θεοφάνεια- Πολιτική χροιά στα μηνύματα

Οι ευχές των πολιτικών αρχηγών για τα Θεοφάνεια- Πολιτική χροιά στα μηνύματα Facebook Twitter
0

Τις δικές τους ευχές με αφορμή των εορτασμό των Θεοφανείων έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί της χώρας, με τα μηνύματά τους να έχουν έντονη πολιτική χροιά. 

Μήνυμα από τη Σύρο έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απαντώντας έμμεσα στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και του Τούρκου υπουργού Άμυνας Ακάρ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε το Φως της Χριστιανοσύνης να φωτίζει: «Τον Λαό μας και το Έθνος μας ώστε, με βάση την αθάνατη Ιστορική μας Κληρονομιά, να χτίσουμε, όλοι μαζί και υπό όρους αρραγούς ενότητας, το μέλλον που μας αναλογεί και μας αρμόζει. Να το χτίσουμε υπερασπιζόμενοι, στο ακέραιο και δίχως ίχνος υπαναχώρησης, τα Εθνικά μας Θέματα και Δίκαια και υπηρετώντας τις αρχές της σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα στο πλαίσιο σεβασμού της Δημοκρατίας, των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Δικαιοσύνης, πρωτίστως δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Την Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια ώστε, μέσ' από την τελική της ενοποίηση και ολοκλήρωση, να υπηρετεί, σύμφωνα με τους λόγους ίδρυσής της, την πρόοδο των Λαών της αλλά και τον πλανητικό της ρόλο. Ήτοι τον ρόλο του εγγυητή, σε διεθνές επίπεδο και κατ' εφαρμογή του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου, των αρχών και αξιών του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης, της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, κατ' εξοχήν δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Και την Διεθνή Κοινότητα ώστε, υπό συνθήκες ειρηνικής και δημιουργικής συνύπαρξης, να πορευθεί τον δρόμο που οδηγεί στην τελική καταξίωση του Ανθρώπου, τον δρόμο που του επιτρέπει να καταστεί, εν τέλει, εικόνα και ομοίωση του Δημιουργού του». 

Οι ευχές των πολιτικών αρχηγών για τα Θεοφάνεια- Πολιτική χροιά στα μηνύματα Facebook Twitter
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI
Οι ευχές των πολιτικών αρχηγών για τα Θεοφάνεια- Πολιτική χροιά στα μηνύματα Facebook Twitter
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε σήμερα στη Ραφήνα για τον εορτασμό των Θεοφανείων όπου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των Υδάτων.


«Σήμερα, είναι μια λαμπρή μέρα για την Ορθοδοξία μας. Μια μέρα γεμάτη σημαντικούς συμβολισμούς, καθώς, γιορτάζουμε την βάφτιση του Θεανθρώπου και την αποκάλυψη του Αγίου Πνεύματος. Είναι μια μέρα φώτισης, μια μέρα ελπίδας, μια μέρα χαράς. Και, καθώς είμαστε στις πρώτες μέρες του 2019 εύχομαι πραγματικά μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο, το 2019 να είναι μια χρονιά φώτισης και χαράς για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Και να είναι η χρονιά εκείνη την οποία θα τη θυμόμαστε ως την απαρχή της πορείας αναγέννησης της πατρίδας μας. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να στείλει κι ένα μήνυμα με αιχμές προς την κυβέρνηση. «Φώτιση και Καμμένος είναι δύο έννοιες οι οποίες δεν πηγαίνουν μαζί. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλή χρονιά σε όλες και σε όλους», απάντησε ερωτηθείς για τα αλλεπάλληλα tweets που έκανε χθες το βράδυ ο Π. Καμμένος. 

Οι ευχές των πολιτικών αρχηγών για τα Θεοφάνεια- Πολιτική χροιά στα μηνύματα Facebook Twitter
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Οι ευχές των πολιτικών αρχηγών για τα Θεοφάνεια- Πολιτική χροιά στα μηνύματα Facebook Twitter
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Να διώξουμε τα κακά δαιμόνια της χώρας ευχήθηκε σε μήνυμά του για τα Θεοφάνεια ο Σταύρος Θεοδωράκης καθώς σήμερα σύμφωνα με την παράδοση, είναι η μέρα που διώχνουμε τα δαιμόνια και τρέπονται σε φυγή οι καλικάντζαροι.

«Και τα κακά δαιμόνια της χώρας μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας και κρίσης παραμένουν ο διχασμός, ο λαϊκισμός, ο εθνικισμός, η στασιμότητα. Για να δούμε την Ελλάδα αλλιώς, αυτά πρέπει να νικήσουμε. Με τόλμη και σωφροσύνη. Καλή φώτιση σε όλους μας», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στον Πειραιά για τη Γιορτή των Θεοφανείων παραβρέθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής , Φώφη Γεννηματά.

«Εύχομαι το Φως των ημερών να αγγίξει τις καρδιές μας. Να μας φωτίσει όλους πολίτες και πολιτικούς γιατί το 2019 είναι χρονιά αποφάσεων. Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα, να ζήσουμε καλύτερα. Ενωμένοι οι Έλληνες να πάμε μπροστά. Χρόνια Πολλά!», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά μετά τον αγιασμό των Υδάτων στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

«Χρόνια πολλά και καλή δύναμη! Η καλύτερη ευχή είναι ο λαός μας να "φωτίσει" τον δρόμο για μια ζωή με δικαιώματα χωρίς φτώχεια και πολέμους. Μπορούμε με ισχυρό ΚΚΕ παντού!», ευχήθηκε από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM