Σημίτης: H Ελλάδα θα προσφύγει ξανά στην Ευρώπη για δανεισμό

Σημίτης: H Ελλάδα θα προσφύγει ξανά στην Ευρώπη για δανεισμό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται βέβαιο ότι η Ελλάδα μετά το 2018 θα προσφύγει γρήγορα στον δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής, ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει πως αν συμβεί αυτό, «αναπόφευκτη συνέπεια θα είναι η επιβολή νέων όρων στην οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης».

Όσον αφορά τη συζήτηση περί σκανδάλων, ο κ. Σημίτης υπογράμμισε ότι «η διαφθορά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο» και υπενθύμισε στην κυβέρνηση το ρητό του Σόλωνα «μηδένα προ του τέλους μακάριζε».

Για τις υποθέσεις επί δικής του πρωθυπουργίας, τόνισε ότι πολιτική ευθύνη θα υπήρχε «αν είχαν γίνει γνωστές παρανομίες και δεν τους έδινα καμία συνέχεια».

Όπως συμπλήρωσε, «κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας μου δεν υπήρξε οποιαδήποτε πληροφόρηση ή στοιχείο για την ύπαρξη παράνομων δραστηριοτήτων».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM