Ενώ η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο κλιμακώνεται εδώ και λίγες ώρες,  συγκαλείται αύριο εκτάκτως στο υπουργείο Εξωτερικών το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ). 

 

Κατά πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, πρόκειται να ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό με φόντο το κλίμα έντασης στο Αιγαίο.

 

Την ίδια ώρα, από το Ισραήλ, όπου βρίσκεται για την τριμερή σύνοδο Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. 

 

Σημειώνεται πως από το πρωί έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 8 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη. 

 

«Η ΤΠΚ του Πολεμικού μας Ναυτικού ο κυβερνήτης και το πλήρωμα μαζί με τους άλλους υπερασπιστές του Αιγαίου της ΔΑΝ Μεγίστης δένουν με τους ακρίτες του μαγευτικού Καστελόριζου. Σήμερα, όπως κάθε ημέρα, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους Τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες».

 

Το σχόλιο αυτό έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter, με αφορμή τις πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Καστελόριζο, τη Ρω, τις Οινούσες και την Παναγιά.

 

Εν τω μεταξύ συνεχίζοντας την περιοδεία του σε μονάδες και φυλάκια ενόψει των εορτών, ο κ. Καμμένος έχει επισκεφθεί σήμερα μέχρι στιγμής το 588 τάγμα Εθνοφυλακής και την Υπηρεσία Ναυτικών Εγκαταστάσεων στη Λέρο, την κανονιοφόρο Ν«Νικηφόρος» και το φυλάκιο στο Φαρμακονήσι.