ΝΔ για διορισμό Θάνου: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει τις Ανεξάρτητες Αρχές σε τσιφλίκι του

ΝΔ για διορισμό Θάνου: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει τις Ανεξάρτητες Αρχές σε τσιφλίκι του Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στη Βασιλική Θάνου, εξαπολύει με νέα ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. 

Με αφορμή τον διορισμό της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου στον προεδρικό θώκο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η Πειραιώς καταγγέλλει πως «διορίστηκε νύχτα πρόεδρος του Αρείου Πάγου παρακάμπτοντας την επετηρίδα».

«Προσπάθησε να παρατείνει τη θητεία της αντισυνταγματικά. Απέτυχε, αλλά ο πρωθυπουργός την τακτοποίησε στο Μαξίμου. Τώρα φροντίζει και για το μέλλον της και την διόρισε πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού», τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Την λένε Βασιλική Θάνου και δηλώνει ότι δεν θα την κουνήσει κανείς από τη νέα της θέση. Την ενημερώνουμε απλά, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει την αμερόληπτη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών που ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να μετατρέψει σε τσιφλίκι του».

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, υπερψήφισαν μαζί με τη Χρυσή Αυγή και την Ένωση Κεντρώων τον διορισμό της κυρίας Θάνου ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σημειώνεται πως στην ακρόασή της, η νέα πρόεδρος δέχθηκε δριμύτατη κριτική από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Μάκη Βορίδη.

«Μετά από Πρόεδρος του Αρείου Πάγου η κ. Θάνου θεώρησε ως υποχρέωση να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον Πρωθυπουργό και μάλιστα αμισθί, κι αυτό δείχνει πως τα κίνητρα δεν είναι υλικά, αλλά θεσμικά και ιδεολογικά που κινούνται στο πλαίσιο αρχών και αξιών» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Φαντάζομαι πως στην Αρχή Ανταγωνισμού πηγαίνει όχι αμισθί αλλά με τις απολαβές που προβλέπονται. Δεν υπάρχει πρόβλημα σχέσεων με τον Πρωθυπουργό; Κι έπειτα πως τον αφήνει; θα στερηθεί των υπηρεσιών της ο πρωθυπουργός για την πολιτική διεύθυνση της χώρας τώρα, εν όψει εκλογών;».

Από την πλευρά του, ο Μάκης Βορίδης είπε πως για τη Νέα Δημοκρατία, η τοποθέτηση αυτή είναι «προκλητική και απαράδεκτη».

«Ήδη ο Πρόεδρος μας έχει στείλει επιστολή στην ΕΕ και επισημαίνει πως η τοποθέτηση πλήττει την ανεξαρτησία της Αρχής», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης. 

Από το Ποτάμι, ο Σπύρος Λυκούδης ξεκαθάρισε ότι δίνει αρνητική ψήφο εξαιτίας της «υπέρβασης κλασικών ορίων»: «Δεν έχει σχέση με το πρόσωπο και την διαδρομή της στην δικαιοσύνη και την επιστημονική της κατάρτιση. Το κάνουμε γιατί υπάρχει υπέρβαση κλασικών ορίων που πρέπει να έχουμε. Ξέφυγε η πρόταση της κυβέρνησης. Δεν είναι ψύχραιμη. Δεν μελέτησε όλα τα δεδομένα που έπρεπε να λάβει για να έχει ευρύτερη στήριξη. Έχουμε πολιτική ένσταση».

Θάνου: Μόνο αν παραιτηθώ - Δεν μπορεί να με διώξει κανείς

«Η θέση μου ως νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού δεν είναι πολιτική ούτε κομματική» απάντησε η κ. Θάνου.

«Αλίμονο αν πεις πως ο σύμβουλος είναι πολιτικό πρόσωπο. Είναι νομικά και λογικά αβάσιμο αυτό το επιχείρημα. Νομίζω πως ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο υπουργός θα με παίρνουν τηλέφωνο να μου λένε τι να κάνω με τον τάδε επιχειρηματία. Ούτε θα επέτρεπα στον εαυτό μου να δεχτεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε έδωσα κάποιο δείγμα ότι μερολήπτησα υπέρ ενός ή άλλου διαδίκου. Ήθελα να προσφέρω ένα λιθαράκι για να βγει η χώρα απ΄ την κρίση. Γι' αυτό δέχτηκα. Και η θέση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι ακόμα πιο κρίσιμη και χρήσιμη από νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού γι' αυτό δέχτηκα».

«Δεν μπορεί να με διώξει κανείς. Μόνο αν παραιτηθώ», ανέφερε η κα Θάνου σε δημοσιογράφους, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM