Πολιτική σύγκρουση τροφοδοτούν όσα γράφονται για τον Μανώλη Πετσίτη, φίλο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, ο οποίος σήμερα κοσμεί πρωτοσέλιδα εφημερίδων.

 

Η περίπτωση του κ. Πετσίτη, που έως το 2014 ήταν σερβιτόρος στο επάγγελμα με πολύ χαμηλές αποδοχές, πυροδοτεί πολλά σχόλια και απασχολεί ρεπορτάζ λόγω βιογραφικού και επαγγελματικής πορείας.

 

Από το 2015, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση εμφανίζεται ως πολιτικός παράγοντας και συνομιλητής κορυφαίων επιχειρηματιών. Μάλιστα αναφέρεται και ως στέλεχος της εταιρίας ELFE, συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. 

 

Σήμερα τα ΝΕΑ δημοσιεύουν φωτογραφία του κ. Πετσίτη να ποζάρει ως «Αλέξης Τσίπρας» στο πόντιουμ που βρίσκεται μπροστά στο τζάκι του Μεγάρου Μαξίμου.

 

 

 

Πρώτη φορά το όνομα του Πετσίτη ακούστηκε το 2015, όταν τα ΝΕΑ είχαν δημοσιεύσει μια φωτογραφία με ένα χαρτί που έδειχνε τις προβλέψεις του Αλέξη Τσίπρα και γνωστών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Φαίνεται πως ο Πετσίτης, που δεν ήταν γνωστό όνομα, ήταν ο πιο ακριβής στις προβλέψεις.

 

 

 

Τα δημοσιεύματα γράφουν πως από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση  φαίνεται ο κ. Πετσίτης να αναβαθμίζεται  και να ζει μια ιδιαιτέρως πολυτελή ζωή με συχνές εξόδους σε κοσμικά κέντρα. Χαρακτηριστικό είναι πως ενώ το 2014 το εισόδημα του ήταν λίγο πάνω από 3.000 ευρώ, το 2016 ξεπέρασε τις 200.000, που προέρχονταν από έξι διαφορετικές θέσεις απασχόλησης. 

 

Το θέμα του Πετσίτη έρχεται σήμερα και στη Βουλή με ερώτηση που θα καταθέσει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Μανιάτης. 

 

«Αμείλικτα ερωτηματικά αναφύονται μετά τις αποκαλύψεις δημοσιευμάτων, ότι άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος Τσίπρα - Παππά, από σερβιτόρος σε πιτσαρία, το 2013 κι ετήσιο εισόδημα 5.000€, βρέθηκε να είναι υπάλληλος της εταιρείας ELFE - Λαυρεντιάδη το 2017, με το ετήσιο εισόδημά του από διάφορες πηγές να εκτοξεύεται σε 205.000€ και σύνολο απολαβών στη διετία 2016 - 2017 περί τις 380.000€» δήλωσε ο Γ. Μανιάτης.

 

Στην ερώτηση που προαναγγέλλει θα ρωτά τον πρωθυπουργό «εάν γνώριζε τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου προσώπου, καθώς και εάν οι δραστηριότητες αυτές σχετίζονται με την εκτόξευση του χρέους της εταιρείας ELFE - Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ στα 120 εκατ€, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Σημειώνει δε ότι «οι απαντήσεις πρέπει να είναι άμεσες και τεκμηριωμένες».

 

Νέα Δημοκρατία: Σκοτεινή υπόθεση διαπλοκής 

 

Στο ζήτημα επικεντρώνεται και η ΝΔ με ανακοίνωση της. «Νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις φανερώνουν πια τους πραγματικούς λόγους της αφωνίας της παρέας του Μαξίμου για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη» αναφέρει η ΝΔ και συνεχίζει: «Σύμφωνα με τα νέα δημοσιεύματα, ο κ. Μανώλης Πετσίτης, άνθρωπος του πολύ στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και εξ απόρρητων του υπουργού κ. Νίκου Παππά, έλαβε τα έτη 2016 και 2017 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την εταιρία ELFE του κ. Λαυρεντιάδη».

 

Η ΝΔ ρωτά: «Ποιες "υπηρεσίες" άραγε παρείχε στον κ. Λαυρεντιάδη ο κ. Πετσίτης για να παίρνει αυτά τα χρήματα; Και πώς συνδέονται αυτές με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδ. Κιτσάκο;».

 

Καταλήγοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Αυτή η σκοτεινή υπόθεση διαπλοκής τον εκθέτει ανεπανόρθωτα αποκαλύπτοντας το ανήθικο πλεονέκτημα της Κυβέρνησης του. Θα επανέλθουμε...».