Γαβρόγλου: Φασίστες της ΧΑ προσπαθούν να επηρεάσουν μαθητές στα σχολεία

Γαβρόγλου: Φασίστες της ΧΑ προσπαθούν να επηρεάσουν μαθητές στα σχολεία Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Έκκληση στα μαθητικά συμβούλια, στους εκπαιδευτικούς και στους συλλόγους γονέων «να απομονώσουν τις φασιστικές κραυγές» απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, σχολιάζοντας τη δράση της Χρυσής Αυγής σε σχολεία.

Όπως κατήγγειλε ο υπουργός, το τελευταίο διάστημα, «φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να διοχετεύσουν το εθνικιστικό δηλητήριό τους σε μαθητές και σε σχολεία».

«Με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα μαθητών, με τοποθετήσεις στελεχών τους και με "απεσταλμένους" τους έξω από σχολεία, καλούν απροκάλυπτα τους μαθητές σε κινητοποιήσεις με το πρόσχημα των εθνικών θεμάτων, ενώ στην πραγματικότητα θέλουν να σπείρουν το διχασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να καταγράψουν δυνάμεις ως δικές τους. Κι όλα αυτά την ώρα που συνεχίζουν να έρχονται στο φως στοιχεία της εγκληματικής τους δράσης», πρόσθεσε.

«Το σχολείο είναι και θα παραμείνει προπύργιο ελεύθερου στοχασμού, κριτικής σκέψης και προάσπισης των δημοκρατικών αξιών», διεμήνυσε ο κ. Γαβρόγλου, καλώντας όλα τα πολιτικά κόμματα και τους εκπαιδευτικούς φορείς «να καταδικάσουν απερίφραστα, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, χωρίς "ναι μεν αλλά" και δικαιολογίες, τα ακροδεξιά μορφώματα και τις επιδιώξεις τους».

«Ο φασισμός είναι συνώνυμο της βίας, της τρομοκράτησης, του σκοταδισμού, της ανελευθερίας» και κάλεσε τη νέα γενιά να μην επιτρέψει «να χαθεί ξανά ένας Παύλος Φύσσας», ούτε να δράσουν φασιστικές συμμορίες στις γειτονιές.


«Θυμίζουμε ότι η μόνη απάντηση στον φασισμό είναι το "όχι" της κοινωνίας και της νεολαίας μας», κατέληξε ο υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αν δεν με φρικάριζε η ΧΑ θα διασκέδαζα αφόρητα με το ότι τρολάρει τους αριστεριστές (ή αριστερίζοντες) με τις δικές τους μεθόδους...ΥΓ Να πούμε ότι οι πρώτες σχολικές καταλήψεις γίναν μετά από τεράστιες απεργίες τις ΟΛΜΕ επί ΝΔ. Τότε το ηρωικό ΠΑΣΟΚ έριξε γραμμή στους μαθητές να κλείσουν τα σχολεία μέσω των 15μελών.Μα γιατί είχαμε 15μελή; Όταν εξελέγη το ΠΑΣΟΚ το 1981 προσπάθησε με το θεσμό του 15μελούς να νομιμοποιήσει, και άρα να ελέγξει, τον "συνδικαλισμό" των μαθητών που μέχρι τότε ήλεγχε ατύπως μόνη της η ΚΝΕ.Τώρα τι είδους συνδικαλισμό κάνει ένα 13χρονο ή ένα 16χρονο μη με ρωτάτε... Σχολείο πήγαμε όλοι και όλοι θυμόμαστε τα αστεία για τρίγωνες και στρογγυλές τυρόπιτες. Και ότι παπάκια αλλάζαν χέρια στην πρέφα.