Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα- Μητσοτάκη για την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια

Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα- Μητσοτάκη για την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια Facebook Twitter
ΕUROKINISSI
0

Σφοδρή σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή για την παραβατικότητα στα πανεπιστήμια ύστερα από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της ΝΔ για την Ώρα του Πρωθυπουργού. 

Στην αρχική τοποθέτηση του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για νοσηρή κατάσταση στα Πανεπιστήμια. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα, επειδή δεν θέλει. Ανοίξατε τις πόρτες στην ανομία και στη βία και ζητάτε από τους φοιτητές να διαφυλάξουν το άσυλο, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, για να προσθέσει ότι με τη ΝΔ «τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν, όσοι ασχημονούν θα πεταχτούν έξω από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως με την κυβέρνηση της ΝΔ ο νόμος για το άσυλο δε θα αλλάξει, αλλά θα καταργηθεί.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «αυτό που άλλοτε λέγαμε Πανεπιστημιακό Άσυλο έχει καταλυθεί από τους γνωστούς - άγνωστους τραμπούκους. Έχει γίνει "Παραβατικό Άσυλο". Η διακίνηση ιδεών και η γνώση διώκονται μέσα στον φυσικό τους χώρο... Εγκληματικές ομάδες χρησιμοποιούν τα πανεπιστήμια. Είναι δραστηριότητες του κοινού ποινικού δίκιου. Και την ιδία ώρα οι διαβόητες συλλογικότητες λυμαίνονται τα πανεπιστήμια».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα γιατί, απλούστατα, δεν θέλει. Προκύπτει αβίαστα από το αχαρακτήριστο πόρισμα Παρασκευόπουλου. Εκεί που ως λύση προτείνεται να απομακρυνθούν τα ΑΤΜ για να μην τα ζηλεύουν οι κλέφτες» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. 

Μάλιστα ο αρχηγός της ΝΔ πρόσθεσε πως η ερώτηση του συνυπογράφεται και από πανεπιστημιακούς και φοιτητές:  «Η ερώτηση έχει συνταχθεί από την τραυματική εμπειρία όσων εμπλέκονται στην τραγωδία των πανεπιστημίων. Την συνυπογράφουν 1.500 φοιτητές που αναφέρουν σε επιστολή τους ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν σε μέρη του πανεπιστημίου που εγκαταλείπετε στην τύχη του. Σε λίγο θα φθάσουμε να μην πηγαίνουμε στα μαθήματά μας. Σε αυτούς πρέπει να απαντήσετε κύριε Τσίπρα όχι σε εμένα.

Την ερώτηση συνυπογράφουν καθηγητές που μιλούν πλέον ανοικτά. Όπως ο καθηγητής του ΑΠΘ  που κατήγγειλε διακίνηση ναρκωτικών μέρα μεσημέρι για να δεχθεί επίθεση από αγνώστους εντός του πανεπιστημίου. Λέει ότι μου έμεινε ο φόβος ότι θα με στριμώξουν και θα με πλακώσουν στο ξύλο. Και σε αυτόν πρέπει να απαντήσετε. Την ερώτηση συνυπογράφουν οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών που κατήγγειλαν την εγκατάσταση της φιλοσοφικής. Οι ίδιοι που έκαναν ανθρώπινη αλυσίδα για να προστατέψουν το πανεπιστήμιο από τραμπούκους» ανέφερε ο αρχηγός της ΝΔ. 

Τσίπρας: O νόμος για το άσυλο δεν απαγορεύει επέμβαση της αστυνομίας όταν διαπράττονται κακουργήματα 

«Πολιτεύεστε με ψεύτικα στοιχεία και καταστροφολογία παντού. Από τις τοποθετήσεις σας αποδεικνύετε βαθύ μίσος για τη δημόσια σφαίρα» είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ισχυρίζεστε, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, ότι επί των ημερών της κυβέρνησής μας έχουν αυξηθεί τα κρούσματα βίας στα πανεπιστήμια και ότι αυτό έγινε λόγω της επαναφοράς του πανεπιστημιακού ασύλου, για να συμπληρώσει: Πρόκειται για διπλό ψέμα. Πρώτον, γιατί όλα τα στοιχεία δείχνουν πως την περίοδο της δικής μας διακυβέρνησης τα κρούσματα είναι μειωμένα και δεύτερον, το βασικό σας επιχείρημα ότι ο νόμος απαγορεύει την επέμβαση της αστυνομίας είναι ψευδές. Ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο δεν απαγορεύει την επέμβαση της αστυνομίας όταν διαπράττονται κακουργήματα. Αυτεπάγγελτα μπορεί να επέμβει η αστυνομία, αρκεί να κληθεί, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε επίσης  τη στήριξή του στον Νίκο Παρασκευόπουλο ως τον επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Παιδείας για τη βία στα Πανεπιστήμια.

«Εμείς δουλεύουμε χωρίς κραυγές για το καλύτερο αποτέλεσμα.Είμαστε η μόνη Κυβέρνηση που δήλωσε δημοσίως ότι υπάρχει πρόβλημα παραβατικότητας και πώς η αντιμετώπιση του είναι κάτι το εξαιρετικό για αυτό και δεν μείναμε με δεμένα τα χέρια. Γι' αυτό με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας προχωρήσαμε στη μελέτη του προβλήματος. Κι εδώ έρχεται η άλλη υποκρισία σας που αφορά το πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου, όπως την λέτε. Τον στοχοποιείτε, προκειμένου να αναδείξετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με την παραβατικότητα, επειδή εκείνος έφτιαξε έναν νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Και της Επιτροπής για την μελέτη ζητημάτων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης στα Πανεπιστήμια. Ένα πόρισμα το οποίο περιλαμβάνει πολύ σοβαρές προτάσεις τις οποίες και για να διαφωνήσει κανείς πρέπει πρώτα να τις διαβάσει.

Το πόρισμα δεν το έβγαλαν πέντε ΣΥΡΙΖαίοι. Το έβγαλε μια επιτροπή στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων, ο Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων των ΤΕΙ, ένας αντιεισαγγελέας ως εκπρόσωπος της εισαγγελίας, μία εκπρόσωπος της αστυνομίας, πανεπιστημιακοί εγκληματολόγοι και επιστήμονες ειδικοί για θέματα ναρκωτικών. Αυτοί είναι οι "ιδεοληπτικοί και αδιόρθωτοι"; Αυτοί είναι που τους κατηγορείτε πως θέλουν να ελέγχουν τα πανεπιστήμια οι "συμμορίες"; Οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων, της εισαγγελίας και της αστυνομίας; Τόσο πολύ έχει διαβρώσει ο διαβολικός ΣΥΡΙΖΑ όλους τους θεσμούς αυτής της χώρας» αναρωτήθηκε ρητορικά ο πρωθυπουργός. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM