Τσίπρας: 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2019 και 18.500 το 2020 - ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2019 και 18.500 το 2020 - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
EUROKINISSI
6

Δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις μέσα στην προσεχή διετία, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, σε σημερινή, τηλεοπτική συνέντευξή του. 

Με τη συμφωνία Εκκλησίας - Κράτους γίνεται ένα «ιστορικό βήμα» που θα επιλύσει εκκρεμότητες δεκαετιών, με πολλαπλά οφέλη «και οικονομικά», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως η συμφωνία θα απελευθερώσει 10.000 θέσεις στο Δημόσιο και η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ίσο αριθμό προσλήψεων, σε τομείς που υπάρχει ανάγκη.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η προκήρυξη των 10.000 προσλήψεων θα γίνει «άμεσα», εντός του 2019, ώστε να καλυφθούν οι θέσεις αυτές από το 2020 και μετά. 

Ειδικά για το 2019, που αναμένονται 8,5 χιλιάδες αποχωρήσεις από το Δημόσιο, ο πρωθυπουργός εξήγησε πως, με την ρήτρα 1 προς 1 (μία πρόσληψη για κάθε αποχώρηση), θα ακολουθήσουν 8- 8,5 χιλιάδες προκηρύξεις θέσεων μέσω ΑΣΕΠ, «συν 7,5 χιλιάδες που έχω εξαγγείλει επιπρόσθετα γιατί έχουμε βρει τους δημοσιονομικούς πόρους», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Πέρα από τις συνολικά 16.000 προσλήψεις που εξήγγειλε για το 2019, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ακόμα 18.500 νέες θέσεις εργασίας «σε καίριες θέσεις στο Δημόσιο», μέσα στο 2020. 

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι στο Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας μπαίνει μέσα όλη η «αμφισβητούμενη περιουσία αλλά και η μη αμφισβητούμενη, εθελοντικά».

Σημείωσε δε ότι από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, έως το 2030 το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει «πολύ μεγάλο μέρος ή και το όλον της επιδότησης» για τη μισθοδοσία των κληρικών.

«Δεν υπάρχει κανένα ιστορικό βήμα χωρίς αντιδράσεις, όταν πηγαίνεις σε έναν συμβιβασμό και οι δυο πλευρές πηγαίνουν ένα βήμα πίσω για να πάνε πολλά βήματα μπροστά», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Επίθεση στον Μητσοτάκη

 

«Η κυβέρνηση ματώνει όλα αυτά τα χρόνια για να ενισχύσει τους αδύναμους και να αποκαταστήσει αδικίες», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.


«Η μόνη περίπτωση να μην αποκατασταθεί η αδικία στους συνταξιούχους είναι να εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης στις βουλευτικές εκλογές του 2019, διότι θα εφαρμόσει Ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ και μέτρα ΔΝΤ», κατέληξε. 

 
Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM
Παππάς: «Εσείς κυβερνούσατε όταν γίνονταν οι υποκλοπές, όταν έγιναν τα Τέμπη, και εσείς θα παραιτηθείτε»

Πολιτική / Παππάς: «Εσείς κυβερνούσατε όταν γίνονταν οι υποκλοπές, όταν έγιναν τα Τέμπη, και εσείς θα παραιτηθείτε»

«Είναι οι μέρες που τελειώνει το κρυφτό και για τον κ. Μητσοτάκη και για τον κ. Καραμανλή» τόνισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Με τον μισθό 9.000 παπάδων ο Τσίπρας φιλοδοξεί να πληρώσει 34.500 νέους Δ.Υ + 9.000 παπάδες (μέσω επιδότησης της Εκκλησίας). Θαύμα εφάμιλλο (για τα μέτρα ενός κοινού θνητού--καίτοι Εθνάρχη της Αριστεράς) με το θαύμα του πολλαπλασιασμού των άρτων και ιχθύων του Ιησού.Παρεμπιπτόντως, το 2015 είχαμε 8.000 ιατρούς ΕΣΥ, και 9.000 παπάδες.
Αφιερωμένο σε όσους πίστεψαν ότι είναι το νέο που ήρθε να διώξει το παλιό....Τραγική κατάσταση, κάθε μέρα που περνάει μας πάει βαθύτερα στο βόθρο .
Πρόκειται για γελοίο απατεώνα. Αν δεν είχε δεσμεύσει τη χώρα και το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για εκατό χρόνια, θα φοβόμουν για πολύ χειρότερα, αλλά από μια άποψη ευτυχώς που το έκανε και μπορεί μόνο να κοροϊδεύει τους χαχόλους μπας και εξαγοράσει καμιά ψήφο.