Απάντηση Καμμένου σε Ερντογάν: Οι μόνοι που δεν είναι πειρατές είναι οι Έλληνες

Απάντηση Καμμένου σε Ερντογάν: Οι μόνοι που δεν είναι πειρατές είναι οι Έλληνες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

 Απάντηση από τον Πάνο Καμμένο  στον Τούρκο πρόεδρο Ταγιπ Ερντογάν, ο οποίος την Κυριακή είχε δηλώσει πως η Τουρκία δε θα αφήσει «τους φυσικούς της πόρους σε πειρατές». 

«Οι μόνοι που δεν είναι είναι πειρατές σε βάθος αιώνων είναι οι Έλληνες. Η Ελλάδα στηρίζεται πάντα στο διεθνές δίκαιο και οι πειρατές κρίνονται από τα συμβούλια ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όταν κατέχουν περιοχές που εισβάλουν παράνομα» είπε ο υπουργός Άμυνας μετά το ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού.

«Η Ελλάδα σέβεται το διεθνές δίκαιο και προστατεύει την εθνική της κυριαρχία. Ζητά τη συνύπαρξη όλων κάτω από κανόνες. Δεν προκαλεί κανέναν αλλά και δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό στα δικαιώματα που τις δίνουν το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες» συνέχισε. 

 «Θα πρέπει κάποιο να μην ξεχνούν ότι τα σύνορα της Ελλάδας, θαλάσσια, εναέρια, χερσαία, είναι και σύνορα ΕΕ και όταν παραβιάζονται τα σύνορα, παραβιάζονται και αυτά της ΕΕ» συμπλήρωσε και υποστήριξε ότι το σύνολο του ΝΑΤΟ είναι «σε θέση να γνωρίζει με αναφορές των κυβερνητών των πλοίων ποιοι είναι αυτοί που παραβιάζουν μέσα στη συμμαχία τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο».

«Να συστήσω προς όλες τις πλευρές να κοιτάξουν την ευημερία των λαών και αυτή θα έρθει όταν θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε όλοι σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο τον πλούτο που έχει η κάθε χώρα, τον υποθαλάσσιο, και ιδιαίτερα σε μια εποχή που η ΝΑ Μεσόγειος γίνεται ενεργειακό κέντρο» κατέληξε ο Πάνος Καμμένος.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM