«Δεν παρασυρόμαστε από τις επιθετικές ρητορικές εξάρσεις της Τουρκίας», απαντά στον Ερντογάν η Αθήνα

«Δεν παρασυρόμαστε από τις επιθετικές ρητορικές εξάρσεις της Τουρκίας», απαντά στον Ερντογάν η Αθήνα Facebook Twitter
0

Σχολιάζοντας τις επιθετικές δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν αλλά και του Υπουργού Αμύνης της Τουρκίας περί Αιγαίου, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα ανέφεραν ότι «ο μόνος δρόμος για την σταθερότητα στην περιοχή είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, που πρεσβεύει η Ελλάδα».

«Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από τις επιθετικές ρητορικές εξάρσεις της Τουρκίας», προσθέτει το μήνυμα από την Ελλάδα.

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την εκμετάλλευση αποθεμάτων αερίου στα τουρκικά ύδατα και στα ύδατα της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε τελετή για την παράδοση του πολεμικού πλοίου TCG Burgazada, του τρίτου πολεμικού πλοίου τύπου φρεγάτας που κατασκευάστηκε από την Τουρκία στο πλαίσιο του μεγάλου προγράμματος στρατιωτικών εξοπλισμών Milgem, ο Ερντογάν είπε πως οι χώρες που νομίζουν ότι μπορούν να επιχειρούν στην ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας κάνουν λάθος.

«Δεν θα δεχθούμε προσπάθειες απόσπασης φυσικών πόρων στη χώρα μας, την Κύπρο ή στην ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Ερντογάν.

Μιλώντας στην ίδια τελετή, ο Υπουργός Αμυνης Χουλουσί Ακάρ, δηλωσε ότι κάθε σχέδιο στη Μεσόγειο ή το Αιγαίο που δεν συμπεριλαμβάνει εντός του την Τουρκία, δεν έχει καμία πιθανότητα να πετύχει.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και το πολεμικό ναυτικό μας θα λάβουν όλα τα μέτρα προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα και δικαιώματα της Τουρκίας» πρόσθεσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM