Νέα ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ολγα Γεροβασίλη και την Κατερίνα Παπακώστα, αυτή τη φορά για τις κρίσεις των αξιωματικών στην Ελληνική Αστυνομία. 

 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ που ανέδειξε το θέμα η υφυπουργός απείλησε ακόμα και με παραίτηση, κάτι που υποχρέωσε τον πρωθυπουργό να παρέμβει. 

 

Πρόσφατο σχέδιο προεδρικού διατάγματος που πέρασε από το ΣτΕ δίνει το δικαίωμα στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να κάνει έκτακτες κρίσεις, ανεξαρτήτως χρονών υπηρεσίας και κατάταξης αξιωματικών στην επετηρίδα. Η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα πιστεύει ότι οι κρίσεις δεν πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, ενώ αντίθετη άποψη έχει η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη. 

 

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε δεσμευθεί δε ότι οι κρίσεις «θα γίνουν στην ώρα τους», ενώ όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ όπως φαίνεται θα γίνουν τελικά εντός των επόμενων ωρών ή ημερών.

 

Για να ξεπεραστεί η διαφωνία Αλέξης Τσίπρας και Κατερίνα Παπακώστα συμφώνησαν να συναντηθούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, συνάντηση που δεν έγινε τελικά λόγω βεβαρημένου προγράμματος.

 

Μέσα στην ίδια μέρα ακολούθησε συνάντηση της υφυπουργού με την υπουργό για το ίδιο θέμα στο εντευκτήριο της Βουλής, ενώ τελικά και ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε την Κατερίνα Παπακώστα το απόγευμα, αποχωρώντας για λίγο από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τελικά όμως η διαφωνία δε ξεπεράστηκε και αναμένεται νέα προσπάθεια την Τετάρτη.

 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ πηγές της υφυπουργού τόνιζαν πως «σε ευαίσθητα θέματα, επειδή πρόκειται για ένα κρίσιμο υπουργείο, τα όποια προβλήματα και διαφωνίες ανακύπτουν λύνονται με διάλογο και δίχως εντάσεις ανάμεσα σε υπουργό και υφυπουργό» σχολίαζαν κύκλοι της κ. Παπακώστα χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις πληροφορίες παραίτησής της. 

 

Από την πλευρά της κυρίας Γεροβασίλη πηγές τη υπουργού τόνιζαν πως δεν υπάρχει κανένα θέμα παραίτησης της υφυπουργού. 

 

Κατά καιρούς οι δύο γυναίκες έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις για μια σειρά από ζητήματα με πιο ξεκάθαρη διαφωνία το ζήτημα του νόμου Παρασκευόπουλου, με την κυρία Παπακώστα να έχει ζητήσει την κατάργηση του.