ΝΔ: O Tσίπρας ευτελίζει τη συνταγματική αναθεώρηση- Ο Μητσοτάκης από το 2006 είχε ζητήσει αλλαγή του άρθρου περί ευθύνης υπουργών

ΝΔ: O Tσίπρας ευτελίζει τη συνταγματική αναθεώρηση- Ο Μητσοτάκης από το 2006 είχε ζητήσει αλλαγή του άρθρου περί ευθύνης υπουργών Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Επίθεση από τη Νέα Δημοκρατία στον πρωθυπουργό για την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την αναθεώρηση του Συντάγματος. 

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία απαντά στην αποστροφή του πρωθυπουργού πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει την αλλαγή στο άρθρο περί ευθύνης υπουργών, τονίζοντας πως ο αρχηγός της ΝΔ είχε προτείνει από το 2006, όταν ήταν απλά βουλευτής, αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου.

Την ίδια στιγμή κατηγορεί τον πρωθυπουργό για ευτελισμό της αναθεώρησης του Συντάγματος και ουσιαστικά προαναγγέλλει πως δε θα στηρίξει τη σχετική πρωτοβουλία που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ: 

«Ο κ. Τσίπρας, εκτός από την ψυχραιμία του, έχει απολέσει πια και τη μνήμη του. Του τη φρεσκάρουμε.

Τον Νοέμβριο του 2006 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο βουλευτής που εισηγήθηκε να ενταχθεί στην αναθεώρηση η αλλαγή του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών. Κανείς από το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν τη συνυπέγραψε.

Τον Μάιο του 2014 ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε ως "άκαιρη" την πρόταση αναθεώρησης της κυβέρνησης Σαμαρά και λίγους μήνες μετά έριξε την κυβέρνηση συμπράττοντας με τη Χρυσή Αυγή, τον Πάνο Καμμένο και τον Φώτη Κουβέλη. Το έπραξε, μάλιστα, εργαλειοποιώντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας που θέλει σήμερα να αλλάξει.

Τον Ιανουάριο του 2016 αρνήθηκε να απαντήσει στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια γενναία και συναινετική αναθεώρηση την οποία θα στήριζαν από κοινού κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Και έτσι φτάσαμε στον Οκτώβριο του 2018 με τον κ. Τσίπρα να επιδιώκει να ευτελίσει ακόμη και την αναθεώρηση του Συντάγματος, μήπως και αποκρύψει για λίγες μέρες την αποσύνθεση της κυβέρνησής του και τις δημόσιες αλληλοκατηγορίες των υπουργών του ότι χρηματίζονται.

Συστήνουμε στον κ. Τσίπρα ψυχραιμία και λίγη υπομονή. Σε λίγους μήνες από σήμερα, η ευρεία συνταγματική αναθεώρηση που χρειάζεται ο τόπος θα συντελεστεί. Και εξυπακούεται ότι μετά τις εκλογές η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα συμπεριλάβει και κάποιες από τις αυτονόητες προτάσεις που υιοθέτησε όψιμα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως την αλλαγή του άρθρου 86».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο Μητσοτάκης (για να κερδίσουν και καμιά ψήφο τώρα που είναι αρχηγός κόμματος) είχε ζητήσει λένε αλλαγή του νόμου το 2006 όταν το κόμμα του (!!!) κυβερνούσε...μάλιστα. Επίσης, δεν τον είδα να κόπτεται όταν ξανά το κόμμα του κυβέρνησε με αρχηγό τον Σαμαρά και πάλι δεν έγινε αλλαγή αυτού του κατάπτυστου νόμου. Μετά μιλάει η ΝΔ για ευτελισμό. Μωρέ όλοι ίδιοι είστε!