Απεργία της ΓΣΕΕ

Αιχμές Θεοδωράκη κατά Σημίτη για Παπαντωνίου: Δεν μιλάμε για σύμπτωση, αλλά για γενικευμένη διαφθορά

Αιχμές Θεοδωράκη κατά Σημίτη για Παπαντωνίου: Δεν μιλάμε για σύμπτωση, αλλά για γενικευμένη διαφθορά Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
2

Με αφορμή την απόφαση της Δικαιοσύνης να προφυλακιστούν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του το Ποτάμι εξέδωσε μια αιχμηρή ανακοίνωση για την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη. 

«Ο κ.Παπαντωνίου είναι ο δεύτερος υπουργός του ίδιου κυβερνητικού σχηματισμού που οδηγείται στη φυλακή. Ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός Αμύνης από το 1996 μέχρι το 2001 και ο κ. Παπαντωνίου από το 2001 μέχρι το 2004. Όταν λοιπόν, δύο υπουργοί Αμύνης συλλαμβάνονται για πλουτισμό από μίζες -ο ένας είναι ήδη τελεσίδικα καταδικασμένος- τότε δεν μιλάμε για σύμπτωση, αλλά για γενικευμένη διαφθορά. Και κάποιοι οφείλουν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για αυτά που σήμερα οι δικαστικές αρχές βεβαιώνουν» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι.

«Η Ελλάδα βοούσε εκείνη την εποχή για σκάνδαλα, δωροδοκείες, μίζες, αλλά δεν υπήρξε κανένα αντίμετρο από τη μεριά της τότε κυβέρνησης για να αποτραπούν αυτά τα φαινόμενα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Ποτάμι, η προφυλάκιση ενός υπουργού με κατηγορίες που σχετίζονται με παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μπορεί να εκπέμπει και ένα μήνυμα αισιοδοξίας: Ότι όσοι κυβέρνησαν και όσοι κυβερνούν δεν είναι υπεράνω των νόμων.

Επίσης, σημειώνεται ότι από τον Μάρτιο του 2017 το Ποτάμι «είχε μιλήσει για λογαριασμούς "συμφερόντων Παπαντωνίου" σε ελβετικές τράπεζες. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε αποκαλύψει σχετικά στοιχεία στη Βουλή και στη συνέχεια είχε κληθεί και είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Όλα τα άλλα κόμματα σιώπησαν, εμείς όμως -έστω και μόνοι- επιμείναμε, ζητώντας να συνεχιστεί η έρευνα και να μη μπει η υπόθεση στο αρχείο».

Το Ποτάμι υποστηρίζει ότι τις ποινικές ευθύνες θα τις δώσει η Δικαιοσύνη, «η οποία αποδεικνύεται ότι έχει θαρραλέους λειτουργούς. Τις πολιτικές, όμως, πρέπει, επιτέλους, να τις δώσουν όσοι τους διόρισαν, όσοι τους ανέχτηκαν και σιώπησαν και όσοι τους κράτησαν μέχρι το τέλος στα υπουργεία τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
2

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Όποιος ενδιαφέρεται για τους βυζαντινισμούς του τότε ΠΑΣΟΚ, που πρακτικά δεν έχουν καμία μα καμία σημασία, ο Άκης (aka His Master's Voice, HMV) είχε σχεδόν το δαχτυλίδι. Ο δε Γιάννος, ΚΚΕ εσωτερικού μέχρι το 1980, είχε έρθει με προσωπική κλήση του Αντρέα για τις οικονομικές του γνώσεις και απόψεις. Ο Σημίτης έφταιγε -πάνω και πέρα απ' όλα- που δεν έκλεισε το βαθύ ΠΑΣΟΚ, το ίδιο που έριξε και τον ΓΑΠ. Το ίδιο που υποδέχτηκε τον Τσίπρα με ανοιχτές αγκάλες.ΥΓ1 Οι Ποταμίσιοι είναι οι μόνοι που κάνουν πολιτική έτσι όπως την καταλαβαίνω, άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ.ΥΓ2 Τι κρίμα δεν υπήρχαν οι σημερινοί νόμοι και τεχνολογίες την εποχή του Αθανασόπουλου και του Κοτσόγιωργα.ΥΓ3 Όταν μεγαλώσω θα γίνω Λαλιώτης.
Έχει δίκιο όποιος θέλει να βγουν όλα στο φως και λέει ότι είναι πολιτικό το θέμα γιατί αφορά την εμπιστοσύνη του κόσμου στους πολιτικούς και τη δημοκρατία. Δείχνει και ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.Κάθε φορά που προκύπτει ένα τέτοιο θέμα τα κόμματα που εμπλέκονται μέλη τους θέλουν να την υποβαθμίσουν και οι αντίπαλοι προσπαθούν να γίνει γνωστό αλλά να μην βγει άκρη για να μπορούν να μιλάνε για αυτό στο μέλλον. Από αυτό βγαίνουν όλοι χαμένοι όμως γιατί τελικά ο κόσμος χάνει την εμπιστοσύνη του στους πολιτικούς και ψάχνει διέξοδο σε ακροδεξιούς και ακροαριστερούς και διάφορους άλλους επικίνδυνους τύπους. Αν θέλουμε να ορθοποδήσει η χώρα πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στο πολιτικό σύστημα και να πεισθεί όλος αυτός ο κόσμος ότι αξίζει να ασχολείται.