Γεννηματά: Να τελειώνουμε με τα νταραβέρια της εξουσίας

Γεννηματά: Να τελειώνουμε με τα νταραβέρια της εξουσίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για κυνισμό κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά, εξαπολύοντας επίθεση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Η στάση του κ. Τσίπρα δεν είναι δίγλωσση, είναι κυνική. Επιτέλους να τελειώνουμε με τα νταραβέρια της εξουσίας» , δήλωσε στην ΕΤ1 η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας τη διαχείριση της πρόσφατης ενδοκυβερνητικής κρίσης από τον Αλέξη Τσίπρας. 

«Υπάρχει κυβέρνηση στον τόπο; Και ποιο είναι το μήνυμά της σήμερα; Ο μεν πρωθυπουργός συγχαίρει τον κ. Ζάεφ. Από την άλλη ο συγκυβερνήτης, ο ακροδεξιός συγκυβερνήτης, μιλά για δωροδοκίες που έγιναν με τη συνέργεια Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σόρος, Κοτζιά και μυστικών κονδυλίων της Ελλάδας», συμπλήρωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναφορικά με την στάση που τήρησε ο Πάνος Καμμένος. 

Η κα Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «επέλεξε να δώσει ταυτότητα στα Σκόπια, τη μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα» εκτιμώντας πως έτσι συντηρείται «η φλόγα του αλυτρωτισμού στη γειτονιά μας με ευθύνη της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα προσωπικά»

Κάνοντας λόγο για «μεγάλη διπλωματική ήττα», υποστήριξε πως επί της ουσίας δεν ισχύει το erga omnes.

«Εδώ δεν υπάρχει erga omnes. Έχουμε μια χώρα που λέγεται Βόρεια Μακεδονία και έχουμε τους κατοίκους που λέγονται Μακεδόνες και η γλώσσα τους Μακεδονική. Erga omnes σημαίνει ότι και οι κάτοικοι πρέπει να λέγονται Βόρειο-Μακεδόνες και η γλώσσα τους αντίστοιχα», είπε η Φώφη Γεννηματά.


Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για προκλητικό συνεταιρισμό εξουσίας που τα «καταπίνει» όλα για να παραμείνει στην καρέκλα του, υπογραμμίζοντας ότι ανεξάρτητα από το αν θα περάσει η συμφωνία, «η χώρα χρειάζεται εκλογές επειδή η κυβέρνηση όσο μένει κάνει μόνο ζημιά».

«Ο κ. Τσίπρας δοκιμάστηκε, μετρήθηκε και φάνηκε ότι έχει ανικανότητα σε όλα τα επίπεδα για να οδηγήσει τη χώρα σε μια ασφαλή έξοδο από την κρίση», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM