Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ελληνικό και Σκουριές ξεμπλοκάρουν μέσα στο 2019

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ελληνικό και Σκουριές ξεμπλοκάρουν μέσα στο 2019 Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Επενδύσεις περισσότερο από οτιδήποτε άλλο χρειάζεται η χώρα, λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο Bloomberg. 

Αναφέρει πως όταν κόμμα του έρθει στην κυβέρνηση η πρώτη προτεραιότητα θα είναι το ξεμπλοκάρισμα σημαντικών και συμβολικών επενδυτικών πρότζεκτ. «Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το Ελληνικό πρέπει να ξεκινήσει μέσα στο 2019. Δεν πρέπει να καθυστερήσει ούτε ένα λεπτό περισσότερο.

Το Ελληνικό είναι η πιο εμβληματική από τις μεγάλες επενδύσεις στη χώρα. Συμβολίζει τη νέα Αθήνα» λέει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ για τις Σκουριές αναφέρει πως θα δώσει άδειες «μέσα στον πρώτο» μήνα από την ανάληψη της κυβέρνησης. 

Ο κ. Μητσοτάκης περιγράφει στο Bloomberg ως κεντρικό του στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της χώρας διεθνώς, και τονίζει ότι αυτό θα γίνει και μέσα από ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα το οποίο θα στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων και πολλών θέσεων απασχόλησης.

Προκειμένου να τερματιστεί η αντίληψη πως η χώρα είναι αδύνατον να αλλάξει ο Μητσοτάκης είπε πως πρέπει να υπάρξουν μια σειρά από αλλαγές στη δομή της κυβέρνησης, λέει το Bloomberg.

«Οι υπουργοί υπεύθυνοι για την Οικονομία και την ανάπτυξη πρέπει να είναι οι επικεφαλής του "μάρκετινγκ" της χώρας. Οι επενδύσεις πρέπει να είναι συγκεντρωμένες σε ένα μέρος, ιδανικό το υπουργείο Εξωτερικών. Ο πρωθυπουργός πρέπει να έχει έναν κατά κάποιο τρόπο προσωπικό επιτελάρχη προκειμένου να λύνει προβλήματα», δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης. 

Μιλώντας γενικότερα για το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία επέδειξε όχι μόνον συνέπεια, αλλά και αντοχή απέναντι στις συστηματικές επιθέσεις κατά των δημοκρατικών θεσμών από τις δυνάμεις του λαϊκισμού.

Ερωτηθείς για τις τράπεζες τονίζει ότι είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, αλλά ότι χρειάζεται να κινηθούν με ταχύτητα για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. Το μήνυμα που στέλνει είναι ότι θα στηρίξει τα πιστωτικά ιδρύματα για να λειτουργήσουν με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης προς τα νοικοκυριά που χτυπήθηκαν από την κρίση, αλλά και να αντιμετωπίσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που εκμεταλλεύονται σήμερα τα κενά του συστήματος.

Σε ερώτηση, τέλος, για το αν η Ελλάδα κινδυνεύει με ένα νέο πρόγραμμα, ο ίδιος υπογραμμίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι θεωρεί αδιανόητη μια τέτοια εξέλιξη και ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου η χώρα μας να μην ξαναδοκιμαστεί ποτέ από ένα νέο μνημόνιο.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δώσε πόνο Κυριάκο! Απαράδεκτο να κολάνε σε πολιτικά συμφέροντα σε τόσο σημαντικά έργα όπως η επένδυση στο Ελληνικό. Μόνο οι θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν για όλους λύνουν το μισό πρόβλημα της ανεργίας. Μη μασάς και υλοποίησέ τα.