Reuters: Eξασφαλισμένη πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, λένε στην ελληνική κυβέρνηση

Reuters: Eξασφαλισμένη πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, λένε στην ελληνική κυβέρνηση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Εξασφαλισμένη θεωρούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Μιλώντας στο πρακτορείο οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως είναι σίγουρη η υποστήριξη της συμφωνίας από κεντροαριστερούς και ανεξάρτητους βουλευτές. 

Σε ανταπόκριση με τίτλο «Κυβερνητικός εταίρος απειλεί με έξοδο αν η συμφωνία για το όνομα της Μακεδονίας έρθει στη Βουλή», το Reuters επισημαίνει πως οι πρόσφατες τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου δημιούργησαν κύμα αβεβαιότητας για το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού. 

«Αλλά σε μία προσπάθεια να καθησυχάσουν τους φόβους για μία κυβερνητική κατάρρευση, εάν η Συμφωνία για τη 'Μακεδονία' φθάσει για ψήφιση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι η υποστήριξη από τους ανεξάρτητους και κεντροαριστερούς βουλευτές έχει ήδη διασφαλισθεί».

Στο άρθρο γίνεται και αναφορά στην κριτική που δέχθηκε ο Πάνος Καμμένος, το Σαββατοκύριακο, από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική επιτροπή του κόμματος. 

Σημειώνεται επίσης  ότι ο «Πάνος Καμμένος με τις απειλές του να αποσυρθεί από τον κυβερνητικό συνασπισμό εάν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει στο κοινοβούλιο, ενισχύει την αβεβαιότητα σε μια χώρα που μόλις βγήκε από πρόγραμμα διάσωσης», και προστίθεται ότι «η συμφωνία των Πρεσπών που πέτυχε ο Τσίπρας «διέλυσε το μήνα του μέλιτος του (κυβερνητικού) συνασπισμού» μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα διάσωσης τον Αύγουστο, στρέφοντας ξανά την προσοχή της κοινής γνώμης στις αντιφάσεις του κυβερνητικού συνασπισμού.

Το δημοσίευμα στέκεται και στη δήλωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη ότι «είναι ένα μεγάλο πολιτικό ζήτημα όταν ένας κυβερνητικός εταίρος διαφωνεί στο σημείο να αναγκάζεται να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος»

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM